Κορονοϊός: Διαδραστικός χάρτης δείχνει περιοχές, κρούσματα και νεκρούς της επιδημίας

4676
κορονοϊός

Αυτός είναι ένας διαδραστικός χάρτης από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία για τον κορονοϊό, από τις ιατρικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ευρώπης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο συγκεκριμένο χάρτη, μπορεί κανείς να δει τις πιο μολυσμένες από κορονοϊό Covid-19 περιοχές, τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό καθώς και όσους έχουν αναρρώσει, σε κάθε πόλη στον πλανήτη, που έχει πληγεί από την επιδημία κορονοϊού.

«Δημιουργήσαμε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για το κοινό να καταλάβει την κατάσταση με τον κορονοϊό, όπως ξεδιπλώνεται από έγκυρες πηγές πληροφοριών. Για την ερευνητική κοινότητα, αυτά τα δεδομένα θα γίνονται πιο πολύτιμα, καθώς θα συνεχίσουμε να τα συλλέγουμε με το πέρασμα του χρόνου», σχολίασε η διευθύντρια του Κέντρου για την Επιστήμη Συστημάτων και Μηχανικής, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Λορέν Γκάρντνερ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερα από 107 χιλ. επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, 60 χιλ. ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως από την μόλυνση από τον κορονοϊό Covid-19.

Δείτε το διαδραστικό χάρτη με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό ΕΔΩ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας