Κομισιόν-Γερμανία: Δηλώσεις καταστροφής τουρισμού σε Ευρ.Νότο-Ελλάδα: Περιμένετε, μην κλείνετε διακοπές

1776
σύνορα

Η Γερμανίδα πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με όχι τυχαίες δηλώσεις της έδωσε τη χαριστική βολή στον τουρισμό του ευρωπαϊκού Νότου και ειδικά στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, συνέστησε, άκουσον-άκουσον, στους πολίτες των χωρών της Ευρώπης να μην κλείσουν ακόμα θερινές διακοπές λόγω των κινδύνων του κορονοϊού, επιτείνοντας και με τη δική της θεσμική και επίσημη κινδυνολογία το κλίμα φόβου των λαών της Ευρώπης να προγραμματίσουν ταξίδια για αναψυχή ή διακοπές τους επόμενους θερινούς μήνες.

Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια διακοπών. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και Αύγουστο”, επεσήμανε, κινδυνολογώντας ασύστολα και μάλλον σχεδιασμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στη «Bild am Sonntag».

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι Γερμανίδα και τόνιζαν πως οι βεβιασμένες αυτές δηλώσεις της εντάσσονται στον “πόλεμο” που διεξάγει ο ευρωπαϊκός γερμανικός Βορράς ενάντια στον ευρωπαϊκό Νότο με τοποθετήσεις που δίνουν στον τελευταίο τη χαριστική βολή.

Καθόλου τυχαία, επίσης, η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι οι τουρίστες, των οποίων τα ταξίδια ακυρώθηκαν, δικαιούνται νομικά πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλλει.

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρότρυνε, είναι αλήθεια, τους καταναλωτές να επιλέξουν το κουπόνι που τους προτείνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ” οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει να παραμείνουν διασφαλισμένες”.

 

Β.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας