Κομβόι αιγυπτιακών φορτηγών με άρματα κατευθύνονται Λιβύη. Αναμέτρηση με μισθοφόρους Τουρκίας;

26472
φορτηγών

Έγκυρες πληροφορίες οι οποίες συνοδεύονται με βίντεο ( βλέπε στη συνέχεια) αναφέρουν ότι αυτές τις ώρες μεγάλο κομβόι αιγυπτιακών φορτηγών φορτωμένων με άρματα μάχης, συνοδευόμενο και με ελικόπτερα κινείται εντός της Αιγύπτου με κατεύθυνση τη Λιβύη.

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη, μετά και την πρόταση της για εκεχειρία στη Λιβύη και ενώ ο χρόνος περνάει άπρακτος, να παρέμβει στις λιβυκές εξελίξεις και να ανακόψει τη προέλαση των μισθοφόρων της Τουρκίας και των δυνάμεων του Σάρατζ.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα δώσουν νέα τροπή στη σύγκρουση στη Λιβύη και θα δημιουργήσουν νέα κατάσταση που θα ανατρέψει υπέρ του Χαλίφα Χαφτάρ το σημερινό λιβυκό τοπίο.

Άλλες πηγές επιβεβαιώνουν, βεβαίως, το βίντεο με το κομβόι των αιγυπτιακών φορτηγών με εξοπλισμό αλλά τονίζουν ότι πρόκειται για άσκηση του αιγυπτιακού στρατού, η οποία, όμως, δεν είναι άσχετη από μηνύματα που δίνει η Αίγυπτος προς την Τουρκία και την πλευρά Σάρατζ, ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη και μπορεί να παρέμβει ενεργά και στρατιωτικά, αν χρειαστεί, στις λιβυκές εξελίξεις.

Οι επόμενες μέρες και ίσως και ώρες είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία των λιβυκών πραγμάτων και πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν “εκπλήξεις” από πολλές πλευρές που να δώσουν νέα τροπή στα πράγματα και να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.

Η μόνη χώρα, που αν και την επηρεάζουν καθοριστικά οι λιβυκές εξελίξεις και μάλιστα επηρεάζουν τα πιο ζωτικά κυριαρχικά της δικαιώματα, η Ελλάδα όχι μόνο δεν δείχνει ενδιαφέρον να παρέμβει με εκείνον ή τον άλλον τρόπο για να ανακόψει τον επεκτατικό ρόλο της Τουρκίας αλλά αντίθετα και με ένα εξωνημένο και “προδοτικό” τρόπο συνεχίζει να αναγνωρίζει το βρώμικο τουρκόφιλο καθεστώς Σάρατζ και όπως είπε χωρίς αιδώ ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ”, αναζητεί την κατάλληλη στιγμή για να εγκαταστήσει πρεσβεία στην Τρίπολη.

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι.  

https://www.facebook.com/Amer.Alqadiry/videos/949415975488927/?t=0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας