Κολύμβηση : Στην κορυφή του κόσμου ο Παπαστάμος με παγκόσμιο ρεκόρ

1005
κολύμβηση

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε για μία ακόμη φορά ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου στα 400 μ. μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σ’ αυτό το αγώνισμα.

Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93. Ο νεαρός κολυμβητής είναι αδιαμφισβήτητα ανίκητος στη μικτή ατομική και είναι έτοιμος να μας χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές.

Την πρώτη τριάδα πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

Στα 50μ πρόσθιο, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πέτυχε τον 3ο ταχύτερο χρόνο στον ημιτελικό με 27.98 και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό, δίνοντας ελπίδες για ακόμα ένα μετάλλιο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος σήμερα. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας