Κοινές ναυτικές ασκήσεις Γαλλίας-Αιγύπτου στη Μεσόγειο-Μήνυμα Αν.Λιβύης ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό!

1522
αντίστασης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του. Εκτός των τουρκικών συνόρων. Από τη Βόρειο Αφρική μέχρι τον Βόρειο Καύκασο.

Η κοσμική Τουρκία, αποτελεί πια οριστικό παρελθόν, με επιλογή του Προέδρου της, με τον Ιμάμη να ανεβαίνει στον άμβωνα της Αγιάς Σοφιάς, κρατώντας οθωμανικό ξίφος, ένδειξη, σημειολογική, επιδίωξης της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με την εργαλειοποίηση της θρησκείας από τον Ισλαμιστή πρόεδρο της.

Με την μετατροπή της  Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αυτό είναι το μήνυμα: εάλω η Πόλη εάλω η Αγιά Σοφιά.

Και τελικά ο θρησκευτικός φανατισμός στην Τουρκία αναβιώνει στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα του επιστρέφει σε καθεστώς ακραίας ισλαμικής χροιάς.

Ισλαμιστές, με αφορμή την Αγιά Σοφιά, περιφέρονται στους δρόμους της Τουρκίας, φωνάζοντας συνθήματα..

 

Και να σκεφτούμε ότι ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο πρόεδρος της Συρίας, κατά τη διάρκεια των 10 και χρόνων διάρκειας της δυτικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην πατρίδα του, προστάτευε με ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ τις Εκκλησίες της Χριστιανοσύνης, βάζοντας τους μαχητές της Χεζμπολάχ να τις περιφρουρούν από τις ισλαμικές τρομοκρατικές ορδές, τους μαχητές της Δύσης εναντίον του συριακού λαού και της ηγεσίας της χώρας του..

Εξελίξεις στη Λιβύη- Ανατολική Μεσόγειο

Σήμερα, ο Ερντογάν συναντήθηκε κεκλεισμένων των Θυρών με τον Ισλαμιστή ομόλογό του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στο παλάτι του, Wahid al-Din Palace. Την Πέμπτη είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Muhammad bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani και τον πρέσβη του Κατάρ στην Άγκυρα,  Muhammad bin Nasser Al Thani. Οι συζητήσεις οι τελευταίες εξελίξεις στην κατεχόμενη Λιβύη και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, Λιβύης και Κατάρ.

Σήμερα είχαμε άλλη μια σημαντική εξέλιξη.

Η Αίγυπτος και η Γαλλία διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αιγυπτιακού στρατού, “οι ασκήσεις έλαβαν χώρα εντός  των  πυλώνων που συγκροτούν την κοινή συνεργασία των αιγυπτιακών και γαλλικών ένοπλων δυνάμεων και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων και της υποστήριξης προσπαθειών για την ασφάλεια,τη σταθερότητα και την ειρήνη  στη Μεσόγειο“.

Και ενώ ο Ερντογάν έχει βάλει στο στόχαστρο την Κύπρο, Ελλάδα, Αίγυπτο και Γαλλία, τις δύο τελευταίες για τη στάση τους τόσο στο λιβυκό, στο πλευρό των ηγετών της Ανατολικής Λιβύης όσο και για τη στήριξη τους στην Ελλάδα-Κύπρο -όπως το μήνυμα του Μακρόν, χθες, στα ελληνικά- για τις απειλές παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ για την κυπριακή ΑΟΖ, όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, τα τουρκικά γεωτρύπανα παραβιάζουν τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι ευρωπαίοι εταίροι-“σύμμαχοι” μας, μεταξύ αυτών ΚΑΙ η χώρα μας, καταγγέλλουν ΦΡΑΣΤΙΚΑ και μόνο την τουρκική παραβατικότητα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον Ελληνισμό, στην Ελλάδα και στην Κύπρο,  η ελεύθερη Λιβύη-του Ακίλα Σάλεχ, του Χαλίφα Χαφτάρ, του El mahdawi Farag και του Ahmed el Mismari, που αντιστέκεται στην τουρκική κατοχή και στη διχοτόμηση της χώρας τους, μας στέλνουν μηνύματα αποφασιστικότητας, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας και αντίστασης…

Ahmed Al Mismari: Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τη Λιβύη

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Ahmed Al Mismari, στην τελευταία  συνέντευξη τύπου που έδωσε δήλωσε ότι “ο στρατός προετοιμάζεται να απελευθερώσει ολόκληρη τη Λιβύη“.

Έχουν ενισχυθεί όλες οι μονάδες μας, χερσαίες, το ναυτικό και η αεροπορία και είμαστε έτοιμοι αν δεχτούμε επίθεση, να χτυπήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο, με τη μέγιστη ακρίβεια“.

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Λίβυος Στρατηγός δήλωσε: “Ο στόχος του LNA είναι να αποκαταστήσει την ασφάλεια σε όλες τις περιοχές της πατρίδας. Οι εχθροί μας είναι η Τουρκία, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι παρακρατικές τρομοκρατικές ένοπλες δυνάμεις μισθοφόρων“.

El mahdawi Farag: Τώρα μπορούμε να βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο σε απόσταση 100 χλμ από τις λιβυκές ακτές

Ο επικεφαλής του Πολεμικού ναυτικού, ο ελληνομαθής, φιλέλληνας, El mahddawi Farag, Ναύαρχος, που η Ελλάδα για εκείνον είναι η δεύτερη πατρίδα του, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι της Λιβύης, δήλωσε ότι “ο στρατός, πλέον, έχει τη ικανότητα να εξουδετερώσει οποιοδήποτε εχθρικό στόχο στη θάλασσα“.

Γνωρίζουμε, είπε, ότιο τουρκικός ναυτικός στόλος αποτελεί τον πρώτο στόχο του LNA και είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για την ικανότητα του να βυθίσει οποιοδήποτε πλοίο“.

https://twitter.com/Mansourtalk/status/1286054356513587203?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1286469001661612039%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMansourtalk2Fstatus2F1286469001661612039widget%3DTweet

https://www.facebook.com/saeed.xy/posts/3368378759868402

Η ελεύθερη Λιβύη αντιστέκεται.

Στα χαρακώματα οι Αρχηγοί των φυλών, ο στρατός, ο λαός, με τις εφιαλτικές μνήμες της αποικιοποίησης της πατρίδας από τους Οθωμανούς κατακτητές να ξυπνούν και πάλι, θα υπερασπιστούν με οποιοδήποτε κόστος τη χώρα τους.

Η χώρα μας, ήδη αποικία των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης, καλείται να υπερασπίσει την εδαφική της επικράτεια. Μην περιμένουμε από τους “συμμάχους” μας ΚΑΜΙΑ συνδρομή. Το έχουν αποδείξει όλες οι τραγωδίες του Ελληνισμού στη νεότερη ελληνική ιστορία…

Ούτε η Κρήτη, ούτε το Καστελόριζο και ΟΥΤΕ η Κύπρος “κείται μακριά”. Ας αντιμετωπίσει ο Ελληνισμός ενωμένος και τελικά ολόκληρη η Μεσόγειος, από κοινού, την τουρκική επιθετικότητα, πριν να είναι αργά.

Απαιτείται ισχυρή, αταλάντευτη βούληση προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής ενάντια στα τουρκικά σχέδια εφαρμογής του δόγματος της “γαλάζιας πατρίδας”.

Γιατί όπως έλεγε και ο Ε. Βενιζέλος: «Τα δίκαια, τα οποία φαίνονται ανήκοντα εις χείρας ασθενείς ή εξαρτώνται από θελήσεις ασθενικάς, εκείνα τα δίκαια δεν είναι άξια μεγάλου σεβασμού».

 

  • Η φωτογραφία, που δείχνει τον Ναύαρχο του Π.Ν της Ανατολικής Λιβύης, El mahdawi Farag από τον λογαριασμό Twitter του Αιγύπτιου αναλυτή και δημοσιογράφου Mohamed Mansour

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας