«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown: «Δεν ανοίγει τίποτα έως 7 Δεκεμβρίου»!

975
παράταση του lockdown

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες «κλείδωσε» η παράταση του lockdown στην Ελλάδα, καθώς δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτε έως τις 7 Δεκεμβρίου. Να υπενθυμίσουμε πως ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να λήξει το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες τόσο τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων υποστήριζαν πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί τελικά. 

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει ότι η παράταση του lockdown έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον ως και τις 7 Δεκεμβρίου.

«Τίποτα δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 7 Δεκεμβρίου», ήταν τα λόγια ενός ανώτερου κυβερνητικού στελέχους που μίλησε στον Alpha. Μάλιστα, η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Χριστούγεννα εντός νομού

Πολύ διαφορετικά θα είναι τα Χριστούγεννα του 2020, όπως όλες οι γιορτές άλλωστε αυτού του έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο «τραπέζι» είναι και η παράταση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που σημαίνει ότι χριστουγεννιάτικα τραπέζια με οικογένεια και φίλους καλό θα ήταν να τα… ξεχάσουμε.

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση του Ιockdown

Πρώτος σταθμός της άρσης του lockdown, θα είναι το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δεν θα είναι σταδιακό αλλά θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί.

Πιθανότατα στις 15 Δεκεμβρίου θα βάλουν «μπρος» τόσο το λιανεμπόριο όσο και η εστίαση, ωστόσο με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να προσαρμοστεί και από τις 9 το βράδυ που είναι σήμερα να ισχύει από τις 11 ή 12 τα μεσάνυχτα.

Τι θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα

Ακόμη ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μην γίνει άρση του lockdown στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία κυριολεκτικά «φλέγεται», καθώς οι ΜΕΘ είναι στο «κόκκινο», ενώ καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις.

Να ανοίξουν δηλαδή εστίαση και λιανεμπόριο στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας