Κινητοποιήσεις των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη

2443
εργατών

Κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει από χθες στη βιομηχανία χάλυβα ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων. 

Χθες, Παρασκευή 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 5 έως τις 9 μ.μ., η οποία επαναλαμβάνεται και σήμερα, τις ίδιες ώρες.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με απόφαση της Διοίκησης του σωματείου των εργατών, μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, για τη διεκδίκηση:

1. ΣΣΕ για δύο χρόνια με επιπλέον αυξήσεις 6%+8%.

2. Ποσοστιαία αύξηση στο πριμ παραγωγής, το οποίο προ κρίσης έφτανε και στο 35% του μισθού.

3. Επίδομα βάρδιας, ύψους 130 ευρώ μεικτά.

4. Αξιοπρεπή μισθό νεοεισερχομένων, έτσι όπως αρμόζει στις συνθήκες και τις δυσκολίες στους εργασιακούς χώρους της χαλυβουργίας.

Στα μέσα Μαΐου, σε συνάντηση που έγινε, η εργοδοσία αρνήθηκε να ικανοποιήσει κάθε αίτημα, επικαλούμενη την αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές και ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες, ενώ αποδεδειγμένα τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από τα στοιχεία του χρηματιστηρίου παρατηρείται ανοδική τάση στα κέρδη της.

Οι εργαζόμενοι, σε κάθε περίπτωση, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην σταματήσουν, εάν δε δικαιωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας