Κινητοποιήσεις εργαζομένων Ομίλου «Hyatt» σε Αθήνα-Παρίσι για το δικαίωμα στη δουλειά

1279
hyatt

Οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra», συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα εξω από το ξενοδοχείο που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες κάτω από το εμπορικό όνομα της αλυσίδας «Hyatt» και τη διαχείριση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη,. Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν «στον αέρα» τον Ιούνη του 2016, όταν η τότε εργοδοσία έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο στο ξενοδοχείο, συνεχίζουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι και σωματεία καταγγέλλουν ότι οι νέοι εργοδότες έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις αφήνοντας εκτός δουλειάς τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων. Στη συνάντηση, που είχε αντιπροσωπεία τους με εκπρόσωπο της εταιρείας, αυτός επανέλαβε τις χωρίς αντίκρυσμα διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ότι η επαναπρόσληψή τους περιλαμβάνεται στις «προθέσεις» της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι η απάντηση στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό θα δοθεί με την κλιμάκωση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Παρίσι

Η κινητοποίηση πήρε το χαρακτήρα της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ξενοδοχείου της εμπορικής αλυσίδας «Hyatt» στο Παρίσι, οι οποίοαπεργούν εδώ και 19 μέρες. Αίτημα της κινητοποίησης είναι η πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων απευθείας από το ξενοδοχείο και η εξασφάλιση ίσων μισθολογικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Εργαζόμενοι και σωματεία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα των συναδέλφων τους. Υπογράμμισαν πως ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς της εργολαβικής εργασίας και τα σύγχρονα «δουλεμπορικά» είναι και δικός τους αγώνας. Εξάλλου, κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς δουλεύουν εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το «Hyatt» στη λεωφόρο Συγγρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας