Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 77 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ

1045
αφιέρωμα

Δύο ταινίες του Βλαντιμίρ Πετρόφ για τη Μάχη του Στάλινγκραντ προβάλλονται στον κινηματογράφο  «STUDIO New Star Art Cinema».

Πιo συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Φλεβάρη και το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 22.45 θα προβληθεί η ταινία «Η Μάχη του Στάλινγκραντ – Ούτε βήμα πίσω» και την Παρασκευή 7 Φλεβάρη και την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 22.45 «Η Μάχη του Στάλινγκραντ – Η Νίκη».

Η ταινία γυρίστηκε σε δύο μέρη το 1949 και διατηρεί την αυθεντικότητά της σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

Για τη δημιουργία της βοήθησε ο Κόκκινος Στρατός, αξιοποιήθηκαν βετεράνοι, χρησιμοποιήθηκαν αληθινά τανκς, αεροπλάνα και πλοία, καθώς και γερμανικός εξοπλισμός που είχε μείνει από τις μάχες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Vladimir Petrov

Σενάριο: Nikolai Virta

Πρωταγωνιστές:  Aleksandr Antonov, Mikhail Astangov, Nikolai Cherkasov

Μουσική: Aram Khachaturyan

Κουστούμια: Vasili Kovrigin

Ήχος: Valeri Popov

Βραβεύσεις

Η ταινία κέρδισε την «Κρυστάλλινη Σφαίρα» το 1949 στο Karlovy Vary Film Festival. Ο Αλεξέι Ντίκι, που υποδύθηκε τον Στάλιν, έλαβε βραβείο το 1949 στο Gottwaldov Film Festival και ο σκηνοθέτης Βλαντιμίρ Πετρόφ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εργαζομένων της Τσεχοσλοβακίας.

Στον σκηνοθέτη Πετρόφ, στον διευθυντή φωτογραφίας Γιούρι Γεκέλσικ και σε τέσσερις ηθοποιούς (Αλεξέι Ντίκι, Νικολάι Σιμόνοφ, Γιούρι Σούμσκι και Βλαντιμίρ Γκαντάροφ) απονεμήθηκε το «Βραβείο Στάλιν» το 1950 για την ταινία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας