Καταστάσεις ανωμαλίας και εμπλοκές στη Βουλή στα νομοσχέδια της κυβέρνησης μειοψηφίας

1547
κυβέρνησης
Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαδραματίζονται στη Βουλή λόγω της κυβέρνησης μειοψηφίας. Πρώτο δείγμα, η διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Οι πρώτες παρενέργειες της κυβέρνησης μειοψηφίας έγιναν αισθητές στη Βουλή απόψε, κατά τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Το προεδρείο της Βουλής αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο δεν μπορούσε να εγκριθεί μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «145» του ΣΥΡΙΖΑ και εξαιτίας της έλλειψης άλλης ΚΟ που θα στήριζε το σχέδιο νόμου.

Αν και η συνήθης διαδικασία δεν γίνεται δια της ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά δια της ψήφου των κομμάτων, όπως αυτή εκφράζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους, απόψε αυτή η διαδικασία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Κι αυτό διότι η ΚΟ των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν τη στήριξη από άλλη ΚΟ προκειμένου να εγκριθεί το νομοσχέδιο, αλλά πλέον η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν είναι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος στράφηκε προς τη λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε να μπορούν να στηρίξουν οι πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βαρεμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι η ψηφοφορία θα γίνει δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και για όσα άρθρα διαπιστωθεί «αμφιβολία», θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας προκαλεί σοβαρές παρενέργειες που αφενός ευτελίζουν τη Βουλή, αφετέρου προκαλούν δυσκολίες στο σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα νομοσχέδια που θέλει να προωθήσει και τα μέτρα που θέλει να λάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας