ΗΠΑ: Άρχισε η επαναπροώθηση μεταναστών στο Μεξικό

1446
ηπα

Την επαναπροώθηση μεταναστών στο Μεξικό άρχισαν οι ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό, οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην μεξικανική επικράτεια έως ότου ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτημάτων τους για άσυλο στις ΗΠΑ.

«Από σήμερα, οι  ΗΠΑ αρχίζουν να εφαρμόζουν τα Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών. Η ενέργεια αυτή αποτελεί αντίδραση στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης με την οποία είναι αντιμέτωπες οι ΗΠΑ στα νότια σύνορά τους», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας. Ως μονομερή ενέργεια αποδοκίμασε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης το Μεξικό, επισημαίνοντας πάντως ότι θα υποδεχθεί τους μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) τους μετανάστες, που επαναπροωθούνται, παραλαμβάνουν στελέχη της μεταναστευτικής υπηρεσίας στο Μεξικό, τα οποία και τους μεταφέρουν σε κέντρα υποδοχής.

Η πολιτική Τραμπ, που φέρει την ονομασία «Μείνετε στο Μεξικό» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων. Το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Μετανάστευση κάνει λόγο για καταστροφική απόφαση, που παρεμποδίζει την πρόσβαση μεταναστών στη διαδικασία ασύλου στις ΗΠΑ. Προειδοποιεί δε ότι οι αιτούντες άσυλο αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά βίας στις παραμεθόριες περιοχές του Μεξικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας