Καταγγελία για πρωτοφανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων

1362
fake
Στη SELLER HELLAS ζητούνε δακτυλικά αποτυπώματα των εργαζόμενων και εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησής τους!
Βγαλμένη από οργουελικά μυθιστορήματα η πρακτική της εργοδοσία στην SELLER HELLAS, που κατασκευάζει ηλεκτρολογικό υλικό, όπου πρόσφατα ενημέρωσε το προσωπικό της ότι η είσοδος στην εταιρεία θα πιστοποιείται μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων! και όχι μέσω κάρτας όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως θα εγκαταστήσει στους χώρους της παραγωγής σύστημα με κάμερες, προκειμένου, όπως προφορικά ειπώθηκε, «να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους»!
Μάλιστα, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν έντυπο συγκατάθεσης στις πρωτοφανείς αντεργατικές μεθοδεύσεις της, το οποίο δεν έχει καμία νομική βάση και καμία νομική ισχύ. Στο έντυπο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η μη συναίνεση των εργαζόμενων στη χρήση των μεθόδων ελέγχου και παρακολούθησης ή στην παράδοση βιομετρικών δεδομένων θα επιφέρει ποινές! Πρόκειται για ξεκάθαρη πρακτική τρομοκράτησης των εργαζόμενων.
Η στόχευση της εργοδοσίας είναι προφανής: Να γίνει ακόμα πιο εντατική η εργασία και να αυξηθεί η πίεση προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι όχι μόνο είναι εξαιρετικά χαμηλόμισθοι και αρκετοί αμείβονται με μισθούς στο ύψος του βασικού μισθού των 586 ευρώ, αλλά δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα εργαλεία για να εκτελέσουν τις εργασίες που τους ανατίθενται. Αυτά βέβαια, δεν εμποδίζουνε την εργοδοσία να «επενδύει» σε συστήματα «αστυνομικού» ελέγχου της εργασίας.
Ξεκαθαρίζουμε:
  • Δεν έχει κανένα δικαίωμα η εργοδοσία να ζητά δακτυλικά αποτυπώματα ή να εγκαθιστά οπτικά συστήματα παρακολούθησης στους χώρους εργασίας.
  • Κανένας εργαζόμενος δεν υποχρεωμένος να δώσει δακτυλικό αποτύπωμα ή άλλα βιομετρικά στοιχεία στον εργοδότη του όπως και σε όποιον άλλο του τα ζητήσει. Το αντίθετο συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
  • Το σωματείο μισθωτών τεχνικών παρεμβαίνει άμεσα ενάντια σε κάθε περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
ΩΣ ΕΔΩ!
Να μην υπογράψει κανένας συνάδελφος! Δε θα ανεχθούμε καμιά απόλυση ή ποινή εργαζόμενου που αρνείται την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων!
Απαιτούμε η εργοδοσία να ακυρώσει τώρα όλες τις μεθόδους παρακολούθησης και να καταστρέψει τυχόν αρχεία που διαθέτει και αφορούν προσωπικά δεδομένα εργαζόμενων!
Τέρμα τώρα στα εργασιακά κάτεργα
Πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων – δημοκρατία στους χώρους δουλειάς
Αυξήσεις στους μισθούς – αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
Με τους αγώνες μας σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας