Καταγγελία από τον Π.Παπανικολάου: «Η κυβέρνηση φουσκώνει τον αριθμό των ΜΕΘ»

975
Καταγγελία από τον Π.Παπανικολάου

Σε σοβαρές αποκαλύψεις προέβη ο  γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των κενών κλινών ΜΕΘ αλλά και τις αποκαλύψεις της ΠΟΕΔΗΝ περί κλινών που προορίζονται για VIP ασθενείς.

Ο Πάνος Παπανικολάου επεσήμανε ότι οι λεγόμενες VIP κλίνες ΜΕΘ, αφορούν συγκεκριμένες πανεπιστημιακές πτέρυγες εντατικής θεραπείας που δεν διευθύνονται από γιατρούς του ΕΣΥ αλλά από πανεπιστημιακούς καθηγητές. «Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένους ασθενείς και πολύ συγκεκριμένες λίγες πανεπιστημιακές κλινικές» επεσήμανε και έθεσε το εξής ερώτημα:

«Έχετε ακούσει μητροπολίτη ή υπουργό να μένει πολλές ώρες εκτός ΜΕΘ; Ψάξτε να δείτε που είχαν νοσηλευτεί», είπε εμφατικά.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, επιτέθηκε σφόδρα στον Θάνο Πλεύρη, δηλώνοντας εξοργισμένος με τις δηλώσεις του ότι δήθεν οι 100 διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ήταν ασταθείς και δεν μπορούσαν να μεταφερθούν γι’ αυτό και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο μητροπολίτης από το νοσοκομείο Αγρινίου.

«Είναι καταγέλαστο και προσβολή αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας», σημείωσε ο Πάνος Παπανικολάου επισημαίνοντας ότι ενοχοποιεί όλους τους γιατρούς της χώρας αφού σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη οι νοσοκομειακοί γιατροί φταίνε που δεν διακομίζουν τους ασθενείς σε ΜΕΘ.

 

Η κυβέρνηση φουσκώνει τον αριθμό των ΜΕΘ

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο Πάνος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι αυτό που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι ότι έχει αυτοπαγιδευτεί η κυβέρνηση εξαιτίας του γεγονότος ότι φουσκώνει τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που λέει ότι διαθέτει, χωρίς, όμως, να τις διαθέτει.

«Όταν το υπουργείο φουσκώνει τον αριθμό ΜΕΘ χωρίς να τις διαθέτει, εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί υπάρχουν τόσες κενές ΜΕΘ», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η ΟΕΝΕΓΕ, για το μέγα ζήτημα με τις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους ασθενείς σε απλές κλίνες έχει καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα από τον Απρίλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας