Καταγγελία αναγνώστη: Η Τράπεζα Πειραιώς δεν μου ανοίγει λογαριασμό μισθοδοσίας λόγω χρεών στην εφορία

3244
καταγγελία

Μία σοβαρότατη καταγγελία ήρθε στο σάιτ μας, newreport.gr, από αναγνώστη ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος (σ.σ. τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας, αλλά δεν τα δημοσιοποιούμε για ευνόητους λόγους), έπειτα από αρκετό καιρό στην ανεργία, βρήκε δουλειά, με τετράωρη σύμβαση εργασίας και μεικτές μηνιαίες απολαβές τα 432 ευρώ!

«Η εταιρία μού ζήτησε να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας στην τράπεζα Πειραιώς. Πήγα στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Λαγκαδά, απέναντι από το ψυχιατρείο, αλλά με εντολή διευθυντή, δεν μου ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας λόγω χρεών προς την εφορία, η οποία μου έχει κατάσχει και το σπίτι» τόνισε ο «παθών» σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

«Εργάζομαι σε εταιρία που εδρεύει στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ και καθημερινά πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά. Τώρα αδυνατώ ακόμη και να πάω στη δουλειά μου, από τη στιγμή που δεν έχω λεφτά κι ας εργάζομαι. Από την τράπεζα Πειραιώς και το υποκατάστημα επί της οδού Λαγκαδά δεν μου ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας και αναγκάστηκα να μεταβώ σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τραπέζης, προκειμένου να ζητήσω και εκεί να ανοιχτεί στο όνομά μου λογαριασμός μισθοδοσίας. Εκεί με ενημέρωσαν ότι το αίτημά μου θα περάσει από τη νομική υπηρεσία της τράπεζας και ότι θα μου απαντήσουν σε επτά ημέρες» υπογράμμισε ο αναγνώστης του σάιτ μας, ο οποίος «ανεβαίνει» έναν… τραπεζικό Γολγοθά.

Όπως μάς είπε, επικοινώνησε με την εταιρία του και τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πληρωθεί, εκτός από κατάθεση σε προσωπικό λογαριασμό τραπέζης και από τη στιγμή που η εταιρία για την οποία εργάζεται, συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη τράπεζα, δεν μπορεί να πληρωθεί εάν δεν «ανοίξει» τραπεζικό λογαριασμό.

«Με αυτά τα λεφτά και αυτή τη δουλειά, θα προσπαθήσω να ζήσω την οικογένειά μου. Δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω, αλλά τουλάχιστον από το τίποτα και την ανεργία, είναι κάτι. Φοβάμαι όμως ότι από τη στιγμή που δεν θα μπορεί η εταιρία να με πληρώσει μέσω τραπέζης, ότι θα χάσω τη δουλειά… Δηλαδή ή θα εργάζομαι αφιλοκερδώς, ή θα πρέπει να σταματήσω να δουλεύω…» υπογράμμισε και ο τόνος της φωνής του πραγματικά μάς συγκλόνισε…

Τι αναφέρει η τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας Πειραιώς, «Ο λογαριασμός μισθοδοσίας Πειραιώς Αποδοχών είναι ένας τρεχούμενος λογαριασμός σε ευρώ για να λαμβάνετε τον μισθό σας. Εξυπηρετεί τους υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών που πραγματοποιούν τη μισθοδοσία τους μέσω της Τράπεζας Πειραιώς».

Δεν αναφέρεται ότι σε περίπτωση χρεών προς την εφορία ή γενικά το δημόσιο, απαγορεύεται η έκδοση λογαριασμού μισθοδοσίας.

Πηγή: newreport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας