Καταγγέλλω Τσίπρα, Τσακαλώτο, Σταθάκη ως πολιτικούς εθνικούς εγκληματίες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

2573
Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για το εθνικό έγκλημα της διάλυσης και εκποίησης της ΔΕΗ με το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω τους Τσίπρα, Τσακαλώτο, Σταθάκη ως πολιτικούς εθνικούς εγκληματίες που, σε μια περίοδο μάλιστα εθνικών απειλών, μετατρέπουν την Ελλάδα σε ανοχύρωτη ενεργειακή αποικία ξένων κέντρων και συμφερόντων.
Είναι έτοιμη η κυβέρνηση, με την συναίνεση όλων των παραδομένων μνημονιακών κομμάτων, να φέρει ακόμα και την Μεγάλη Βδομάδα των Παθών, νομοσχέδιο στην Βουλή με το οποίο θα κηρύσσει την ουσιαστική διάλυση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, δύο στην Μελίτη και δύο στην Μεγαλόπολη.
Με το ίδιο το νομοσχέδιο και στην ουσία, πέρα από τα όποια εξωραϊστικά περιτυλίγματα, οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί, τα εργασιακά δικαιώματα και η ίδια η απασχόληση των εργαζομένων στην ΔΕΗ μένουν στον αέρα και μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει, σε μια περίοδο μάλιστα εθνικών απειλών, όπου ο ενεργειακός τομέας αποκτά ακόμα πιο κρίσιμη σημασία για την εθνική ασφάλεια, την καρατόμηση και την παράδοση του εθνικού ενεργειακού ηλεκτρικού γίγαντα της ΔΕΗ σε πολυεθνικά συμφέροντα, την ίδια ώρα προωθεί το ξεπούλημα και της ναυαρχίδας του πετρελαϊκού κλάδου της χώρας, των ΕΛΠΕ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η εκποίηση του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ.
Καταγγέλλω προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς ως πολιτικούς εθνικούς εγκληματίες και ως κατ’ εξοχήν ενόχους για την μετατροπή της χώρας σε ανοχύρωτη αποικία, στο έλεος της καταλήστευσης και του διαμοιρασμού των ιματίων της από ξένα ιμπεριαλιστικά και πολυεθνικά κέντρα.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα ούτε εξουσιοδότηση να διαλύει και να εκποιεί την εθνική ενεργειακή βάση της χώρας.
Όσο ήμουν υπουργός Ενέργειας, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχα δεσμεύσει την τότε κυβέρνηση με προγραμματικές τοποθετήσεις μου μέσα στην Βουλή, να μην πουληθεί ούτε μία μετοχή δημόσιας ενεργειακής εταιρείας και αντίθετα να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιες επιχειρήσεις με αναβαθμισμένη την δημόσια ιδιοκτησία τους και τον δημόσιο αναπτυξιακό και κοινωνικό τους ρόλο.
Προειδοποιούμε ότι όσοι σήμερα, Τσίπρας, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χαρίτσης κλπ., επιχειρούν να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ και τις στρατηγικές ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας, προβαίνουν σε μέγα σκάνδαλο και εθνικό έγκλημα, όπως και έγκλημα κατά της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας, για τα οποία θα κάτσουν γρήγορα στο σκαμνί και θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα.
Αυτήν την ώρα χρειάζεται πάνδημη ενωτική εξέγερση, πρώτα απ’ όλα των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, για να μην τεμαχιστεί και εκποιηθεί φέτα-φέτα η ΔΕΗ, ως αφετηρία για να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί η ίδια και όλος ο ενεργειακός τομέας σε δημόσια ιδιοκτησιακή βάση, μακριά από τα καταστροφικά νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης, του μνημονιακού μπλοκ και της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας