Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια, ενόψει ρατσιστικών και αντιρατσιστικών διαδηλώσεων

914
βιρτζίνια

Οργάνωση της άκρας Δεξιάς έλαβε άδεια να οργανώσει πορεία και συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον την Κυριακή 12 Αυγούστου, παρότι η δημοτική αρχή εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της στον ρατσισμό και στους υπέρμαχους της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής. Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την Πολιτεία, επικαλούμενος τη συγκέντρωση που προγραμματίζεται να γίνει στην Ουάσινγκτον και τις συγκεντρώσεις που αναμένεται να γίνουν στη Σάρλοτσβιλ.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης Unite the Right (Ενώστε τη Δεξιά) που είχε γίνει πέρυσι στην πόλη Σάρλοτσβιλ, στην Πολιτεία Βιρτζίνια, όπου μια διαδηλώτρια κατά του ρατσισμού είχε ακοτωθεί από ακροδεξιό διαδηλωτή. Στη συγκέντρωση αναμένεται να πάρουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ είναι βέβαιο πως θα οργανωθούν αντιδιαδηλώσεις.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μίριελ Μπάουζερ καταδίκασε αυτούς που «έρχονται στην πόλη μας με μοναδικό σκοπό να εμέσουν μίσος». Τόνισε, πάντως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, Πέμπτη 9 Αυγούστου, ότι η αστυνομία θα προστατεύσει όλους όσοι συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που έχουν εξασφαλίσει άδεια των αρχών.

«Καταδικάζουμε το μίσος, τον αντισημιτισμό, τη ρητορική που περιμένουμε να ακούσουμε την Κυριακή. Είναι λάθος», επέμεινε η Μπάουζερ. Η αστυνομία ανέφερε ότι έχει προετοιμαστεί για τη συγκέντρωση και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές εν γνώσει της.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον και κομητειών της γειτονικής Βιρτζίνιας συντονίζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής της τάξης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν πολλούς κατοίκους που έχουν θορυβηθεί ενόψει της συρροής των ακροδεξιών στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ εφαρμόζονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής. Γενικά η οπλοφορία θα απαγορεύεται στις περιοχές όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις, τόνισε η αστυνομία. Στην συγκέντρωση στη Σάρλοτσβιλ πέρυσι, πολλοί οπλοφορούσαν ανοικτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας