Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

1601

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη προχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζόμενοι, αντιδρώντας δυναμικά στο ξεπούλημα των Μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και εμποδίζοντας ουσιαστικά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΗ που θα αποφασίσει ρυθμίσεις στην βάση του κατάπτυστου σχετικού νόμου για το ξεπούλημα των λιγνιτικών λειτουργιών στις συγκεκριμένες περιοχές.
Είχε προηγηθεί νωρίς το απόγευμα συνεδρίαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπου ομόφωνα όλες οι παρατάξεις, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου.
Όπως αναφέρουν πηγές της διοίκησης της επιχείρησης, εάν καταστεί αναγκαίο, είναι πολύ πιθανό το Διοικητικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, αν και αυτό είναι παράνομο, αφού απαιτείται προηγούμενη επίσημη γραπτή πρόσκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην κατάληψη έδωσε το παρών αργά το βράδυ και ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη της παράταξης στους καταληψίες και τόνισε ότι ο ενωμένος ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να αχρηστεύσει στην πράξη τον προδοτικό νόμο και να βοηθήσει για ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της ΔΕΗ ως δημόσιας παραγωγικής και αποδοτικής επιχείρησης, με κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας