Καμμένος: ομολογεί ως προσχεδιασμένη την σύλληψη στρατιωτικών. Να παραιτηθεί αμέσως.

1475
Καμμένος

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτησή τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και προσέθεσε:

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ. Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα, που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

 

ΠΕΛΩΡΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

 

Οι τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου για προσχεδιασμένη, με εντολή Ερντογάν, αρπαγή και κράτηση των δύο στρατιωτικών μας, μπορεί πράγματι να έχουν βάση. Μπορεί, κατά πάσαν πιθανότητα, να έχουν έτσι τα πράγματα αλλά τότε πρώτα απ’ όλα ο Πάνος Καμμένος ως Υπουργός Άμυνας και συνολικά η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι και αναλαμβάνουν πελώριες ευθύνες.

Μια χώρα που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους στρατιωτικούς της και αυτοί μπορεί να απαγάγονται με τόση άνεση, ίσως και σε ελληνικό έδαφος, από στρατιώτες γειτονικών χωρών, τότε αυτή η χώρα μπορεί να δίνει την εντύπωση ανοχύρωτου χώρου.

Τα ερωτήματα σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο είναι πολλά, ποικίλα και κρίσιμα.

Το πρώτο ερώτημα είναι, πότε ο Πάνος Καμμένος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών, που κρατούνται 5 μήνες τώρα, ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ετοιμασμένη, με εντολή Ερντογάν, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, προκειμένου να κάνουν την συναλλαγή με τους 8;

Το δεύτερο ερώτημα είναι, πώς είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση της και να μην έχει παραιτηθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, όταν μπορεί, με εντολή άνωθεν, ο στρατός της γείτονος να απαγάγει προσχεδιασμένα και να κρατά ομήρους επί πέντε μήνες δύο στρατιωτικούς μας;

Το τρίτο ερώτημα, είναι, μετά τέτοιου βαρύτατου χαρακτήρα «αποκαλύψεις» για ενέργειες σε βάρος των δύο στρατιωτικών μας και της χώρας μας, οι οποίες με τόση βεβαιότητα εκστομίζονται από τα πιο επίσημα χείλη του Υπουργού Άμυνας, σε ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντιδράσει;

Ο Πάνος Καμμένος οφείλει να καταλάβει πως είναι Υπ. Άμυνας της χώρας και όχι σχολιαστής που περιγράφει απλώς καταστάσεις και παραθέτει συμπεράσματα. Μετά και απ’ αυτές τις δηλώσεις, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας