«Καλός άνθρωπος» ο Κάρολος, αλλά τι μας ενδιαφέρει;

1468
τουρισμού
Ο Κάρολος μπορεί να είναι ένας συμπαθητικός άνθρωπος. Ευγενής και καταδεχτικός μπορεί να είναι επίσης. Αφού μας το είπαν τόσες φορές και τόσα κανάλια, αφού έβγαλαν τόσους ανθρώπους να το δηλώσουν, μπορεί να έχουν δίκιο.
Ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας θα είναι τελικά ένας καλός άνθρωπος. Το ίδιο δέχομαι να πιστέψω και για την σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Το ερώτημα είναι και λοιπόν;
Σε τι μπορεί να μας ενδιαφέρει ως πολίτες αυτής της χώρας που είναι εδώ και σαράντα τέσσερα χρόνια, αβασίλευτη Δημοκρατία, τι σόι άνθρωπος είναι ένας βασιλιάς σε μακρόχρονη αναμονή όπως ο Κάρολος. Μήπως σκοπεύουμε να το… γυρίσουμε κάποια στιγμή σε βασιλευομένη και ψάχνουμε για βασιλιάδες με ήθος;
Ας το προσεγγίσουμε όμως διαφορετικά. Αν εσείς δεν είχατε βρεθεί ποτέ στην ανάγκη να δουλέψετε για να ζήσετε, αν όλες σας οι επιθυμίες μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς κόπο, αν χιλιάδες άνθρωποι έτρεχαν κάθε μέρα για να σας εξυπηρετήσουν, αν θα θέλατε μια ζωή για να ενημερωθείτε για την αμύθητη περιουσία σας γιατί θα πρέπει σε ειδικές συνθήκες να φανείτε αγενείς και απρόσιτοι.
Γιατί να μην βάλετε μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία γιατί να μην διαβάσετε στο χαρτί κάποιες φράσεις στη γλώσσα της χώρας που επισκέπτεστε. Όταν μάλιστα ξέρετε, σας έχουν πει πως όλα αυτά θα πάρουν μεγάλη δημοσιότητα και προβολή. Γιατί τέλος πάντων, όσα επιτάσσει το πρωτόκολλο και όσα σας έχουν προγραμματίσει να κάνετε , να μην τα διεκπεραιώσετε όπως πρέπει;
Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ουσιαστικό εκτός πρωτοκόλλου. Άκουσε να του μεταφράζουν πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητούσε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και όχι μόνο δεν έβγαλε μιλιά αλλά έμεινε απολύτως απαθής. Και τι να έκανε άλλωστε. Δεν τον έχουν για να παίρνει πρωτοβουλίες. Τον έχουν για να τον δείχνουν και τον χρυσοπληρώνουν όπως και ολόκληρη την βασιλική οικογένεια για τον σκοπό αυτό.
Το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται να πληρώνει κάποιους κηφήνες για να θυμίζουν σε όλο τον κόσμο τις παλιές του δόξες. Δικαίωμά τους. Όπως και δικαίωμα της Αυστραλής τουρίστριας (Κοινοπολιτεία γαρ) να νιώθει σαγηνευμένη που έκανε χειραψία με τον πρίγκιπα.
«Μπράβο» και στην κυρία Αγγελοπούλου που έκανε βαθειά υπόκλιση υποταγής μπροστά στον πρίγκιπα. Μπράβο και στις κυρίες Μπαζιάνα και Γκραμπόφσκι που παρακάθισαν σε επίσημα γεύματα με τον πρίγκιπα και την δούκισσα. Αλλά εμάς τι μας ενδιαφέρει…
*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας