Κακή κυβέρνηση-“Ανύπαρκτη” αντιπολίτευση: Ζητείται ανατροπή και ελπίδα

1294
Κακή κυβέρνηση-“Ανύπαρκτη” αντιπολίτευση

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε ένα τόπο από το να έχει μια πολύ κακή κυβέρνηση και να μη διαθέτει αντιπολίτευση ή να διαθέτει εντελώς αναξιόπιστη και ανεπαρκή αντιπολίτευση, η οποία συναινεί με την κυβέρνηση στις πιο θεμελιώδεις επιλογές και δεν προβάλλει την παραμικρή εναλλακτική πρόταση απέναντί της.

Αυτός ο τόπος λέγεται Ελλάδα και εδώ και χρόνια βαδίζει ταχέως από το κακό στο χειρότερο.

Βλέπουμε το εξής παράδοξο: Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σε πτώση, ενώ οι αρνητικές γνώμες για την κυβερνητική πορεία υπερτερούν κατά πολύ των θετικών αλλά την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επωφελείται από τον κυβερνητικό κατήφορο και ταυτόχρονα οι αρνητικές γνώμες για την δική του πορεία είναι αρκετά περισσότερες από εκείνες της κυβέρνησης.

Ο δικομματισμός που πήγε να συγκροτηθεί στην Ελλάδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει φρακάρει και δεν λειτουργεί. Το δικομματικό σύστημα προβλέπει ότι όταν η κυβέρνηση πέφτει, κερδίζει και εμφανίζεται ως μελλοντική κυβερνητική πρόταση ή αντιπολίτευση. Αυτό δεν συμβαίνει στην χώρα μας. Σε σχέση με τις αρνητικές γνώμες της κυβέρνησης είναι περισσότερες και σπάνε τα ρεκόρ οι αρνητικές απόψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν κερδίζουν και τα άλλα κόμματα, κάθε απόχρωσης, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται στη Βουλή!

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι στην πατρίδα μας και στην κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό.

Ένα μεγάλο κενό κρίσιμο για τον τόπο, που από την επιτυχή κάλυψή του θα εξαρτηθεί κυριολεκτικά το μέλλον του τόπου και ίσως η ίδια η ύπαρξή του.

Το κενό αυτό ισχυρίζονται έγκυροι πολιτικοί κύκλοι δεν μπορεί να το καλύψει ένα πολιτικό σχήμα που θα προέρχεται από ένα εκ των γνώριμων μέχρι σήμερα των πολιτικών χώρων αυτού του τόπου.

Το νέο πολιτικό σχήμα διεξόδου για την Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι ένα πολιτικό κόμμα και κίνημα μετωπικό, που θα περιλαμβάνει και θα συνεγείρει έντιμους δημοκράτες πολίτες από όλες τις πολιτικές προελεύσεις, την αριστερά, το κέντρο, τη δεξιά, οι οποίοι,  διδαγμένοι από τις συμφορές και τη σημερινή τραγωδία, επίκαιρα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανάπτυξης, της επαναθεμελίωσης του κράτους, της αληθινής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιάρθρωσης έως διαγραφής του δυσβάσταχτου, μη δημόσιου και απεχθούς χρέους, το οποίο ειναι πρώτο στο κόσμο και έχει φτάσει τα 650 δισ. ευρώ.

Η Iskra και η διεύθυνσή της εμφορείται απ’ αυτές τις αντιλήψεις και είναι έτοιμη να συμβάλλει σε ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που θα κινείται στα χνάρια ανάλογων μετώπων άλλων περιόδων δοκιμασίας της πατρίδας μας, απαλλαγμένων, όμως, τώρα από τα παλιά λάθη, τις παλιές στενομυαλιές και τις παλιές προδοσίες.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας