Και η Lufthansa ζητάει κρατική παρέμβαση! Τρίζει το νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα!

1040
συμφωνία

Αντιμέτωπες με την ανώμαλη προσγείωση της ταξιδιωτικής ζήτησης, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν κρατικό σωσίβιο. Η μία μετά την άλλη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον κλάδο σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις δεν ανταποκριθούν άμεσα, θέτοντας, έτσι, σε ανοιχτή αμφισβήτηση το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο.

Το τελευταίο καμπανάκι ήρθε από τον επικεφαλής της γερμανικής Lufthansa. «Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει θέσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία καθώς και την εταιρεία μας σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε ο Κάρστεν Σπορ σε ανακοίνωσή του. «Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις. Όσο περισσότερο διαρκέσει η κρίση, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να διασφαλιστεί το μέλλον των αεροπορικών εταιρειών χωρίς κρατική βοήθεια», επεσήμανε ο Σπορ.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, που έχει μειώσει δραστικά τις πτήσεις της, έχει μειώσει το ωράριο εργασίας για κάποιους εργαζόμενους και έχει αναστείλει την καταβολή του μερίσματος στους μετόχους της, καθώς έχει επισημάνει ότι είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι επιπτώσεις της επιδημίας covid-19 στην κερδοφορία της.

Η Lufthansa, στην οποία ανήκουν οι Swiss International, Austrian Airlines και Brussels Airlines, έχει πραγματοποιήσει και έχει προγραμματίσει να κάνει 140 πτήσεις για τον επαναπατρισμό πολιτών που είχαν αποκλειστεί σε πληγείσες από την επιδημίες περιοχές, τη μεγαλύτερη αυτού του είδους επιχείρηση που έχει διεξαχθεί λόγω της covid-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας