Παπαδημούλης αγόρασε άλλα 6ακίνητα το 2019. Απάντηση Παπαδημούλη στο”Πρώτο Θέμα”

2041
ακίνητα

Με ανακοίνωση του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει γνωστό ότι θα δίνει τα κέρδη από τα διαμερίσματα που έχει νοικιάσει σε πρόσφυγες/μετανάστες, σε δράσεις αλληλεγγύης. Είχε προηγηθεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στην νέα αγορά 6 διαμερισμάτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ορισμένα από τα οποία έχουν ενοικιαστεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που ασχολούνται με την στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

Υπό τον τίτλο «Παπαδημούπολη» η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής έχει στην κατοχή του 38 διαμερίσματα στην Αθήνα, εκ των οποίων τα 15 ενοικιάζει σε ΜΚΟ και πρόσφυγες σε Κυψέλη, Πατήσια και Άγιο Παντελεήμονα, με κέρδος περί τις 6.000 ευρώ το μήνα. Στην ανακοίνωση του, ο κ. Παπαδημούλης καταγγέλλει προσπάθεια της ΝΔ για την «ηθική και πολιτική του εξόντωση» και την «ηθική σπίλωση του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία». Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρείας δημοσκόπησης, η υπόθεση έχει κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφουν πρόσφατες μετρήσεις.

Το  δημοσιευθέν πόθεν έσχες του Δ. παπαδημούλη με τις αγορές ακινήτων έχει προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» και η ανακοίνωση – απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη: 

«Aκάθεκτος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης ενισχύει τη συλλογή των ακινήτων, αγοράζοντας μαζικά διαµερίσµατα σε υποβαθµισµένες συνοικίες της Αθήνας που τα εκµεταλλεύεται µε προσοδοφόρες µισθώσεις τις οποίες συνάπτει είτε µε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είτε απευθείας µε µετανάστες και πρόσφυγες.

Ο 65χρονος πολύπειρος πολιτικός, … τη διετία 2018-2019 απέκτησε σε πολύ καλές τιµές 16 νέα ακίνητα, φτάνοντας σε 38 τον συνολικό αριθµό των ακινήτων που ανήκουν στον ίδιο και σε µέλη της οικογένειάς του. Εκείνο, ωστόσο, που περισσότερο από όλα τα άλλα εντυπωσιάζει στη στροφή του κ. Παπαδηµούλη στις επενδύσεις σε ακίνητα είναι η ευκολία µε την οποία βρήκε άµεσα ενοικιαστές για τα 15 διαµερίσµατα που διαθέτει στην Κυψέλη, στα Πατήσια και στον Αγιο Παντελεήµονα, πετυχαίνοντας γενναιόδωρες για την περιοχή συµβάσεις µε γνωστές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Μεταναστευτικό, αλλά και µεµονωµένους µετανάστες από διάφορες χώρες της υφηλίου, όπως η Τουρκία, η Γκάµπια και η Μπουργκίνα Φάσο.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος µάχεται επίµονα για να ανοίξουν τα σύνορα για τους µετανάστες, αποκοµίζει ποσό µεγαλύτερο από 6.000 ευρώ τον µήνα από τις µισθώσεις των ακινήτων προς τη συγκεκριµένη κατηγορία. Έτσι, αν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι τάχα θέλησε να κάνει πράξη την προτροπή των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «πάρτε τους µετανάστες στα σπίτια σας», φαίνεται ότι βγαίνει διπλά κερδισµένος από τον… (καλοπληρωµένο) αριστερό αλτρουισµό που επιδεικνύει, καθώς: Πρώτον, απέκτησε τα διαµερίσµατα σε τιµές κάτω και από τις αντικειµενικές αξίες που ισχύουν στις υποβαθµισµένες περιοχές της Κυψέλης, των Πατησίων και του Αγίου Παντελεήµονα, όπου δραστηριοποιήθηκε «επενδυτικά».

∆εύτερον, τα νοίκιασε σχεδόν αµέσως σε τιµές που είναι πάνω από τον µέσο όρο των ενοικίων που καταβάλλονται στις συγκεκριµένες περιοχές, στις οποίες η πλειονότητα των διαβιούντων είναι φτωχοί µετανάστες ή φτωχοποιηµένοι Ελληνες.

…Μόλις ξέσπασε ο θόρυβος γύρω από τον µεγάλο αριθµό ακινήτων που, όπως προέκυπτε από τη δήλωση «πόθεν έσχες», απέκτησε το 2018, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι ακίνητα είναι των παιδιών του. Σε δηλώσεις του στο προστατευµένο περιβάλλον του κοµµατικού ραδιοσταθµού Στο Κόκκινο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε µια σειρά από µισές αλήθειες, αλλά και ανακρίβειες, µε προφανή στόχο να θολώσει την εικόνα του ηθικού ζητήµατος που αυτονοήτως ανέκυπτε. «Είναι διαµερίσµατα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας κι αυτά µπορεί κανείς να τα δει µελετώντας το “πόθεν έσχες”», υποστήριξε. «Εφερα χρήµατα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιµές της αγοράς, όχι από πλειστηριασµό, όπως ψευδώς λένε, και µεταβιβάστηκαν και τα οκτώ – τα έξι µε ψιλή και τα δύο µε πλήρη κυριότητα – την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά µου, για τα οποία είµαι περήφανος», συµπλήρωσε.

Στην πραγµατικότητα, ωστόσο, όπως προκύπτει από την κατατεθειµένη στη Βουλή δήλωση «πόθεν έσχες», στη διάρκεια του 2018 ο κ. Παπαδηµούλης και η σύζυγός του πρόσθεσαν στην περιουσία τους εννέα νέα ακίνητα στον ∆ήµο Αθηναίων και στη Λεύκη Λασιθίου. Οι αγορές στην πρωτεύουσα αφορούσαν έξι διαµερίσµατα και µια αποθήκη σε υποβαθµισµένες περιοχές, ενώ στην Κρήτη, όπου και κατά το παρελθόν είχε κάνει αγορές η οικογένεια Παπαδηµούλη, απέκτησαν µια δενδροκαλλιέργεια 1.558 τ.µ, για την οποία η κυρία Σουµπασάκη εντάχθηκε στο ειδικό καθεστώς αγροτών για να λαµβάνει επιδοτήσεις, καθώς και ένα οικόπεδο 2.099,22 τ.µ.

Τα δύο από τα νεοαποκτηθέντα διαµερίσµατα ο κ. Παπαδηµούλης τα µεταβίβασε αµέσως µόλις τα αγόρασε στα δύο παιδιά του, τον 36χρονο Φαίδωνα και την 32χρονη ΝεφέληΜαρία. Σε δύο άλλα διαµερίσµατα, εξάλλου, ο έµπειρος πολιτικός διατήρησε µόνο την επικαρπία, µεταβιβάζοντας την ψιλή κυριότητα στα παιδιά του. Στα υπόλοιπα τρία, ωστόσο, η πλήρης κυριότητα ανήκει στον ίδιο, κάτι που απέκρυψε στις δηλώσεις που έκανε εµπλέκοντας στην υπόθεση τα µέλη της οικογένειάς του. Όπως απέκρυψε και το γεγονός ότι όλα τα διαµερίσµατα -όσα κράτησε ο ίδιος στην κατοχή του, αλλά κι εκείνα που µεταβίβασε µερικώς ή ολικώς στα παιδιά του- στεγάζουν µετανάστες οι οποίοι, είτε µε απευθείας συµβάσεις είτε µέσω των ΜΚΟ, πληρώνουν αδρά για τη «φιλοξενία».

Aπό τα στοιχεία που συγκέντρωσε το «ΘΕΜΑ» προκύπτει ότι η «Παπαδηµούπολη» που έστησε τα δύο προηγούµενα χρόνια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυψέλη και στα Πατήσια, µε το πρόσχηµα της φιλοξενίας προσφύγων και µεταναστών, απαρτίζεται από τα ακόλουθα 15 διαµερίσµατα:

  1. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 101,37 τ.µ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Μηθύµνης 75, το οποίο αποκτήθηκε το 2019 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Praksis – Πρόγραµµα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας µε µηνιαίο µίσθωµα 470 ευρώ.
  2. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 55 τ.µ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού ∆εριγνύ 64-66, το οποίο αποκτήθηκε το 2019 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 400 ευρώ.
  3. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 52 τ.µ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Πατησίων 228, το οποίο αποκτήθηκε το 2019 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Praksis – Πρόγραµµα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας µε µηνιαίο µίσθωµα 470 ευρώ.
  4. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 99 τ.µ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Φυλής 168-172, το οποίο αποκτήθηκε το 2019 και έχει νοικιαστεί από 1/12/2019 σε τρεις υπηκόους Γκάµπιας, καθώς και από 1/2/2020 σε µισθωτή από την Τουρκία ονόµατι Γκουντούζ Γιαβούζ Ερντογάν Νεφιλέ. Και στις δύο µισθώσεις το τίµηµα εµφανίζεται να έχει οριστεί στο ποσό των 550 ευρώ τον µήνα, χωρίς να διευκρινίζεται αν το πληρώνουν εξ ηµισείας.
  5. Στον 5ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, επί της οδού Φυλής 168-172, διαµέρισµα µε εµβαδόν 48 τ.µ., το οποίο αποκτήθηκε το 2019, έχει νοικιαστεί από 1/12/2019 σε τρεις µετανάστες από την Μπουργκίνα Φάσο που καταβάλλουν µηνιαίο µίσθωµα 250 ευρώ.
  6. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 57,99 τ.µ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Κιθαιρώνος 36-38, το οποίο αποκτήθηκε το 2019 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 400 ευρώ.
  7. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 96 τ.µ. στον 2ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστοτέλους 160Β, το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί σε ιδιώτες µε µηνιαίο µίσθωµα 450 ευρώ.
  8. Στον 6ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, επί της οδού Αριστοτέλους 160Β, διαµέρισµα µε εµβαδόν 92 τ.µ., το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί σε ιδιώτες µε µηνιαίο µίσθωµα 480 ευρώ. Ο κ. Παπαδηµούλης διατήρησε την επικαρπία και παραχώρησε την ψιλή κυριότητα στη θυγατέρα του Νεφέλη-Μαρία.
  9. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 70,80 τ.µ. στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Πατησίων 153, το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί σε ιδιώτες µε µηνιαίο µίσθωµα 400 ευρώ. Ο κ. Παπαδηµούλης έχει παραχωρήσει την ψιλή κυριότητα στον γιο του Φαίδωνα, αλλά ο ίδιος διατήρησε την επικαρπία.
  10. Στον ίδιο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Πατησίων 153 αποκτήθηκε επίσης το 2018 ένα ακόµη διαµέρισµα, µε εµβαδόν 106,80 τ.µ., από τον κ. Παπαδηµούλη, ο οποίος το µεταβίβασε άµεσα στον γιο του και είναι τώρα ενοικιασµένο σε ιδιώτες.
  11. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 67 τ.µ. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Κιθαιρώνος 36-38, το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 380 ευρώ.
  12. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 70 τ.µ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της Πλατείας Αγίου Νικολάου 3, το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 400 ευρώ.
  13. ∆ιαµέρισµα µε εµβαδόν 67 τ.µ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αντιοχείας 16, το οποίο αποκτήθηκε το 2018 και έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 380 ευρώ. Ο κ. Παπαδηµούλης έχει την επικαρπία και ο γιος του την ψιλή κυριότητα.
  14. Ενα ακόµη διαµέρισµα µε το ίδιο εµβαδόν, 67 τ.µ., στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας, επί της οδού Αντιοχείας 16, το οποίο αποκτήθηκε το 2018, έχει νοικιαστεί στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 380 ευρώ. Ο κ. Παπαδηµούλης διατήρησε την επικαρπία και παραχώρησε την ψιλή κυριότητα στην κόρη του.
  15. ∆ιαµέρισµα ισόγειο µε εµβαδόν 44,20 σε πολυκατοικία επί της οδού Σικίνου 68, το οποίο αποκτήθηκε από τη σύζυγο του κ. Παπαδηµούλη το 1995 και έχει νοικιαστεί από 1/4/2018 στη ΜΚΟ Solidarity Now µε µηνιαίο µίσθωµα 300 ευρώ.

H ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη: 

«Κάθε φορά που η Ν.Δ. είναι στριμωγμένη από πραγματικά σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανασύρει από το συρτάρι κάποιον θλιβερό αντιπερισπασμό.

Πριν λίγες ημέρες κατήγγειλα με Ερώτησή μου στην Κομισιόν τη σκανδαλώδη και αδιαφανή κατανομή από την κυβέρνηση της Ν.Δ., 20 εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σε ανύπαρκτα και ανενεργά site. Ως απάντηση ήρθε μια κλιμάκωση της συνεχιζόμενης εκστρατείας “δολοφονίας χαρακτήρα” που στοχεύει στην ηθική και πολιτική μου εξόντωση και στην ηθική σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Είναι γνωστό ότι έχω στην κατοχή μου ακίνητα που αποκτήθηκαν 100% νόμιμα, με καθαρά και όχι μαύρα χρήματα. Που τα δηλώνω και φορoλογούμαι γι’ αυτά μέχρι και το τελευταίο ευρώ και δεν τα κρύβω στο εξωτερικό πίσω από off shore και αχυρανθρώπους.

Σε όλη μου τη διαδρομή, υπηρετώ με συνέπεια, διαφάνεια, ήθος και απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα, τις αξίες της Αριστεράς, της Δημοκρατίας και της εντιμότητας.

Επειδή η Ν.Δ. επιχειρεί μια πρωτοφανή επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα αλλά και ταυτόχρονα να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, ξεκαθαρίζω μια και καλή για να τελειώνουμε, ότι, συνεχίζοντας πρωτοβουλίες που έχω ήδη αναλάβει, το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζω μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα κατατίθενται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Έχω δώσει ήδη εντολή, στους δικηγόρους μου να πράξουν τα νόμιμα εναντίον όσων δόλια και συνειδητά με συκοφαντούν επιχειρώντας να με ταυτίσουν με πολιτικά πρόσωπα αμετάκλητα καταδικασμένα για διαφθορά όπως οι κ.κ. Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης και Παπαγεωργόπουλος. Οι συκοφάντες θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν πρόκειται να αφήσω κανένα περιθώριο σε όσους λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, να παριστάνουν και από πάνω τους “εισαγγελείς” εγκαλώντας τόσο εμένα όσο και το κόμμα μου για ζητήματα ηθικής τάξης. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας