Καινούριο μέσο καταστολής! Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι έριξε ελαστικές μπάλες

1153

Ως τώρα ξέραμε τα δακρυγόνα, τους ψεκασμούς, τις βομβίδες κρότου λάμψης, τις πλαστικές σφαίρες… Βλέπουμε, όμως, ότι η ΕΛΛΑΣ μπορεί να μην εκσυγχρονίζεται, τα νοσοκομεία και τα σχολεία να στερούνται υλικοτεχνικής υποδομής, οι άνθρωποι να εξαθλιώνονται, αλλά η ΕΛ.ΑΣ διαρκώς εμπλουτίζει το οπλοστάσιο καταστολής που διαθέτει. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ παραδέχτηκε ότι έχει προμηθευτεί ένα νέο όπλο που εκτοξεύει πλαστικές μπάλες σε διαδηλωτές με δύναμη γροθιάς  και του οποίου έκανε εκτεταμένη χρήση στο Κουκάκι!

Καλά, Σύνταγμα, Δικαιοσύνη, Ιατρικοί Σύλλογοι κλπ δεν υπάρχουν σε αυτήν την χώρα και μπορεί η ΕΛ.ΑΣ να διαθέτει όπλα που  “πυροβολούν” και τραυματίζουν “γρονθοκοπώντας” τους πολίτες, χωρίς καμία επίπτωση; Σε τι καθεστώς έχουμε οδηγηθεί;

Ελαστικές μπάλες(!)και όχι πλαστικές σφαίρες επικαλείται κυνικά η ΕΛ.ΑΣ. σε επίσημη ανακοίνωσή της, απαντώντας στις αναφορές για τραυματισμό μιας γυναίκας με πλαστική σφαίρα, η οποία και συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τριπλής επιχειρήσεις εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι.

Σε μια προκλητική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την είδηση ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, ενώ περιγράφει τη νέα συσκευή καταστολής που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τονίζοντας ότι έγινε τάχα και περιορισμένη χρήση της.

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin(!), οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς, αναφέρει χαρακτηριστικά, περιφρονώντας τους πολίτες, την ακεραιότητά τους και τη νοημοσύνη τους.

Μάλιστα τονίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ έκανε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού «λόγω της σφοδρής (δήθεν) επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει για τα μάτια του κόσμου η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας