Απάτη! Η Tui αλλάζει μονομερώς τα συμβόλαια και φεσώνει ελληνικά ξενοδοχεία

1177
Tui

Η Tui συνεργάζεται με 1.400 ξενοδοχεία στην Ισπανία και περισσότερα από 2.000 στην Ελλάδα

Νέο πλήγμα δέχεται ο ελληνικός τουρισμός, με την Tui, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα της Ευρώπης, να αλλάζει μονομερώς τα συμβόλαια προκειμένου να καθυστερήσει τις πληρωμές έως τον Μάρτιο του 2021.
Ο πάροχος των πακέτων διακοπών εξέδωσε μια σειρά τροποποιήσεων συμβολαίων αυτόν τον μήνα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για τα τρία τέταρτα των χρημάτων που οφείλονται φέτος.

Οι πληρωμές, που πραγματοποιούνται συνήθως 60 ημέρες μετά τις ημερομηνίες αναχώρησης, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πολλά ξενοδοχεία – κεφάλαια που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του κλάδου.
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε στους FT ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση», με την ελπίδα ότι θα εξασφαλίσει πρόσθετη στήριξη από την ΕΕ για τον ελληνικό τουριστικό τομέα.

Από την πλευρά της, η Tui ισχυρίζεται ότι έδωσε ένα σημαντικό ποσό σε προκαταβολές στους ξενοδόχους για το καλοκαίρι του 2020 και ότι ήρθε σε επαφή με ένα «μικρό ποσοστό» ξενοδόχων στην Ισπανία και την Ελλάδα «για να συζητήσουν τα σχέδια πληρωμών και να εξετάσουν από κοινού τις επιλογές».  Η Tui συνεργάζεται με 1.400 ξενοδοχεία στην Ισπανία και περισσότερα από 2.000 στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι αναμένουν περισσότερα χρήματα από την εταιρεία, καθώς η χώρα κρίθηκε ασφαλής για ταξίδια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η ελληνική βιομηχανία του τουρισμού υπολογίζεται ότι έχασε 12-14 δισ. ευρώ φέτος εξαιτίας της πανδημίας, ενώ εκτιμήσεις της Barclays αναφέρουν ότι η Tui «έκαψε» 3 δισ. ευρώ τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ο tour operator έχει ήδη λάβει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ σε δάνεια με κρατική στήριξη, ενώ επιδιώκει να εξασφαλίσει άλλα 1,8 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση.
Πολλοί ξενοδόχοι εξακολουθούν να υποφέρουν από την απώλεια εσόδων μετά την κατάρρευση του Thomas Cook, πέρυσι, ενώ πλέον ανησυχούν μήπως η Tui εξελιχθεί στην επόμενη Thomas Cook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας