«Καθαρή συνείδηση», επικοινωνιακά τρικ και κακή μνήμη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

1659
Πολάκη

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να κάνει αυτό για το οποίο έχει εντολή: να εξωραΐσει, όσο καλύτερα μπορεί, την κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2015 στον χώρο της υγείας αλλά και συνολικότερα, χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» εναντίον όλων όσοι «υπονομεύουν» αυτήν την πολιτική.

Έτσι, για μια ακόμη φορά, επέλεξε να απαντήσει σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, μέσω του λογαριασμού που έχει στο facebook, σε σχέση με την διαχείριση της περίθαλψης των εγκαυματιών της μεγάλης φωτιάς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Και τι είπε; Για την «ταμπακιέρα», ΤΙΠΟΤΑ!

Όταν όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκινά με την έκφραση«Προς πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ, ΔΕ βοηθό-νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο και εσχάτως «καθηγητή » εντατικής θεραπείας στα ΜΜΕ» και συνεχίζει χρησιμοποιώντας προτρεπτικά τις εκφράσεις «Άνοιξε και διάβασε» απευθυνόμενος στους χιλιάδες εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στις δημόσιες δομές υγείας και στους χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας είναι αποκάλυψη!

Κι είναι αποκάλυψη ΟΧΙ για την λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά για την αντίληψη του αναπληρωτή υπουργού και των χειροκροτητών του!

Ώστε έτσι, κύριε υπουργέ! ΔΕΝ μπορεί να έχει άποψη κάποιος, εκτός κι αν είναι καθηγητής Πανεπιστημίου! ΔΕΝ μπορεί να έχουν άποψη οι ΔΕ βοηθοί-νοσηλευτές! Πρέπει να ανοίξουν «κανένα βιβλίο πρώτα!»

Γνωρίζει, άραγε, ο αναπληρωτής υπουργός πόσες χιλιάδες εργαζόμενων προσβάλει με αυτόν τον τρόπο; Βεβαίως και γνωρίζει! Να μάθει όμως επίσης ότι και θα συνεχίσουμε να μιλάμε και θα αντιπαλέψουμε αυτές τις αντιλήψεις κοινωνικού ρατσισμού, κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού!

Χωρίς καμιά διάθεση υπεράσπισης κανενός προσώπου, καταγγέλλουμε απερίφραστα την τακτική και την αντίληψη του κ. Πολάκη περί «αρίστων και διαβασμένων»! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας οφείλει να σέβεται και να τιμά τον μόχθο και το φιλότιμο των εργαζόμενων που διοικεί.

O κ. Πολάκης συνεχίζει ακάθεκτος και υπηρετώντας πιστά την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, στην πρόσφατη συνέντευξή του, επιχειρεί να παρουσιάσει «τον κρατικό μηχανισμό σε πλήρη ετοιμότητα και σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση των δημόσιων μονάδων υγείας στις πυρόπληκτες περιοχές».

Δεν απαντά βέβαια στις καταγγελίες των εργαζομένων, ότι το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς εφημέρευαν στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης μόνον δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, σε ένα Κέντρο όπου δεν υπάρχει πνευμονολόγος, ενώ το Καρδιολογικό λειτουργεί μέχρι τις 2μμ.

Δεν απαντά στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, για την απαράδεκτη κατάσταση στη ΜΕΘ, όπου από τους 48 νοσηλευτές που χρειάζονται εργάζονται μόνον 17 και ένας μόνον τραυματιοφορέας που καλύπτει και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και τη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας, που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του αγαθού της Υγείας, στη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών παροχής υγείας και των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη πολιτική που περικόπτει δαπάνες, που δεν κάνει προσλήψεις, που έχει κλειστές ΜΕΘ, που προσλαμβάνει επικουρικό προσωπικό και προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και το έχει και απλήρωτο!

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους να αγωνιστούν για να μπει τέρμα στις πολιτικές που τους οδηγούν να θρηνούν τους νεκρούς τους.

*Πηγή: ergasia.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας