Καίνε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις οι λογαριασμοί ρεύματος-Δεν έχουν, δεν πληρώνουν

1138

Ηλεκτροπληξία παθαίνουν οι πολίτες μόλις πιάνουν αυτές τις μέρες στα χέρια τους τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι λογαριασμοί δεν είναι απλώς υψηλότεροι από τους προηγούμενους αλλά διπλάσιοι.

Η δημόσια επιδότηση στο 75% του ποσού της αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, απεδείχθη μια κοροϊδία.

Η επιδότηση δεν είναι παραπάνω από 30-33%! Μιλάμε για τον ορισμό της εξαπάτησης.

Την ίδια ώρα η βενζίνη, ακόμα και στην Αττική, πετάει προς τα δύο ευρώ, ενώ στα ύψη κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο ακόμα και τα ξύλα για τζάκια και σόμπες.

Η χρήση ΙΧ σε λίγο θα είναι για τους πλούσιους, ενώ οι φτωχές και μικρομεσαίες οικογένειες θα κρυώνουν, αν δεν ξεπαγιάζουν.

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Λίγοι θα μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι περισσότεροι θα κάνουν στάση πληρωμών, όχι γιατί είναι επιλογή τους αλλά γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν.

Ο υπογράφων, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να πληρώσει τη ΔΕΗ στο γραφείο του. Του ήρθε ένας λογαριασμός μεγαλύτερος από το νοίκι του! Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

Δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί ρεύματος θα μείνουν απλήρωτοι!

Τι θα κάνουν ηλεκτρικές εταιρείες και κυβέρνηση;

Θα κόβουν μαζικά το ρεύμα; Θα μείνει χωρίς ρεύμα η πλειοψηφία των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων; Θα διαλύσουν την οικονομία και τη κοινωνία;

Μια γνήσια λαϊκή εξέγερση βρίσκεται επί θύραις, που μπροστά της η εξέγερση στο Καζακστάν θα μοιάζει ως “παρθεναγωγείο” από την άποψη της μαζικότητας και του αγωνιστικού πνεύματος και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε θηριωδίες αλλά σε ειρηνικό λαϊκό ξεσηκωμό!

Ένα μεγάλο κίνημα για τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος και καυσίμων θα δούμε να αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα με ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα.

Υπάρχει διέξοδος για να πέσουν οι ενεργειακές τιμές το επόμενο διάστημα και αυτή βρίσκεται στη στρατηγική που εφάρμοσε ως Υπουργός Ενέργειας ο Παν. Λαφαζάνης, στρατηγική που εγκατελείφθη όταν λόγω του τρίτου μνημονίου αποχώρησε από την κυβέρνηση με συνέπεια να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του μνημονιακού εκτρώματος που αφορούσαν την ενέργεια, το λεγόμενο ενεργειακό μνημόνιο.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να σπεύσει να διαγράψει τα επιπλέον ποσά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και κυρίως να σπεύσει να αλλάξει άρδην ενεργειακή πολιτική. Να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο και πετρέλαιο, σε έλεγχο των τιμών του καρτέλ των διυλιστηρίων, σε καταπολέμηση της επιβολής προστίμων για τους ρύπους του λιγνίτη με άμεση μείωσή τους, στην εφαρμογή μιας νέας φιλικής πολιτικής προς τη Ρωσία και διεκδίκηση δραστικής μείωσης των τιμών του ρώσικου φυσικού αερίου, όπως έκανε και η Ουγγαρία, μαζί με τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων προμήθειάς του από τη Ρωσία κλπ κλπ.

Λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση υπάρχει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας