Ισραήλ:Έκρηξη κρουσμάτων (65%) μεταξύ εμβολιασμένων-«Με νέο lockdown θα φτωχοποιηθούμε»

891
Με νέο lockdown θα φτωχοποιηθούμε

Το Ισραήλ αποτελεί μια χώρα… πρωτοπόρο στον εμβολιασμό, στα συστήματα δημόσιας υγείας και στην διαφάνεια.

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα από τις οργανωμένες τουλάχιστον με τους περισσότερους εμβολιασμένους, ήδη οι ηλικίες από 60 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85%.
Στον συνολικό πληθυσμό έχουν πλήρως εμβολιαστεί 5,48 εκατ άνθρωποι.
Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε τον 3ο εμβολιασμό, δηλαδή 3 δόσεις εμβολίων και σχεδόν 845.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ήδη 3 φορές.
Το Ισραήλ όμως ήταν και το πρώτο κράτος – προσέξτε όχι μια μελέτη μιας επιστημονικής ομάδας – που αποκάλυψε – το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συγκεκριμένα – ότι τα εμβόλια της Pfizer χάνουν την αποτελεσματικότητα τους.
Και προσέξτε η αξιοπιστία της χώρας δοκιμάστηκε μεταξύ άλλων και γιατί ο Bourla ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι εβραϊκής καταγωγής.
Το Ισραήλ στηρίχθηκε στον εμβολιασμό και ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ξεθωριάζει σε ποσοστό 39% μειώνεται έναντι 95% που αρχικώς είχε αναφέρει η Pfizer.
Επίσης πάντα με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ με όρους μετάδοσης η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer μειώνεται στο 16% μετά από κάποιους μήνες ενώ τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανέφεραν… ότι το ιικό φορτίο με covid 19 εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι παραπλήσιο.
Τα στοιχεία από το Ισραήλ εξέθεσαν πολλούς επιστήμονες και ειδικούς ανά τον κόσμο, το Ισραήλ κινήθηκε με διαφάνεια δεν έκρυψε τα προβλήματα, αντιθέτως παρουσίασε όλα τα δεδομένα… σε αντίθεση με την Ελλάδα που προσπαθεί να συγκαλύψει παρενέργειες ή ότι είναι αρνητικό με τον εμβολιασμό.

Η τωρινή εικόνα στο Ισραήλ

Περίπου 5.868 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν στο Ισραήλ στις 13 Αυγούστου 2021.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν καθημερινά τα κρούσματα κινούνται μεταξύ 5.400 με 6.000.
Σχεδόν σταθερά το 4,8% όσων κάνουν tests για covid 19 εμφανίζονται θετικοί.
Από τους μολυσμένους, 494 ήταν σε σοβαρή κατάσταση και 83 ήταν διασωληνωμένοι.
Οι νεκροί ανήλθαν στους 6.622.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τους 494 σε σοβαρή κατάσταση που νοσούν και βρίσκονται σε νοσοκομεία, ποσοστό 65% είναι εμβολιασμένοι δηλαδή 321 άτομα.
Ο μύθος ότι οι εμβολιασμένοι αποκτούν τείχος προστασίας και δεν κινδυνεύουν και οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν έχει καταρριφθεί, έχει καταρρεύσει όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά.
Μάλιστα το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς έχει προβλέψει ότι οι βαριά ασθενείς από covid 19 θα διπλασιάζονται κάθε 10 ημέρες και μάλιστα έχουν εκτιμήσει ότι θα φθάσουν τους 2.400 βαριά ασθενείς δηλαδή διπλάσιοι από την χειρότερη επίδοση της χώρας τον Ιανουάριο του 2021 που ήταν 1200.
Για την ιστορία πριν λίγες εβδομάδες οι βαριά ασθενείς ήταν 62 και έχουν φθάσει τους 494 σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο διπλασιασμός των βαριά νοσούντων ανά 10 ημέρες φαίνεται ότι έχει βάση… στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Οικονομική καταστροφή ένα νέο lockdown

Ενώ διεθνώς 3 φορές επιβλήθηκαν lockdowns στην πράξη πλέον όλοι τα αποκηρύσσουν γιατί κατανόησαν ότι είναι αναποτελεσματικά, αποτυχημένα, δεν επιλύουν το πρόβλημα, προκαλούν τεράστια οικονομική ζημία και το δεν βοηθούν την δημόσια υγεία.
Τα lockdowns ήταν ένα άκρως αποτυχημένο πείραμα, το οποίο μέσω της προπαγάνδας το παρουσίασαν ως κάτι αναγκαίο αλλά στην πράξη ήταν και είναι μια αποτυχία.
Όσοι τα υποστήριξαν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ενάρετους αλλά στην πράξη ήταν και είναι δειλοί.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett αποκάλυψε επίσημα τη στρατηγική της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook στις 14 Αυγούστου 2021:
Θα πρέπει να αποφύγουμε την καραντίνα – lockdown με σχεδόν οποιοδήποτε κόστος για να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία
«Ο στόχος μας είναι απλός», έγραψε ο Bennett, «να διατηρήσουμε την υγεία των πολιτών του Ισραήλ διατηρώντας παράλληλα και το οικονομικό μέλλον του κράτους του Ισραήλ.
«Ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Υπάρχουν όμως και άλλες σκέψεις, συμπεριλαμβανομένης της διαβίωσης των Ισραηλινών πολιτών, της εκπαίδευσης των Ισραηλινών παιδιών και της διατήρησης του οικονομικού μέλλοντος του Ισραήλ», τονίζοντας ότι νέο lockdown στο Ισραήλ θα συμβεί μόνο ως «έσχατη λύση».

Τα 7 βήματα της κυβέρνησης

1) Εμβολιασμός για όποιον θέλει, ο εμβολιασμός θα παραμείνει προαιρετικός κατά βάση.
2) Αύξηση της ικανότητας των νοσοκομείων με την παροχή περισσότερου προσωπικού και πρόσθετης χρηματοδότησης.
3) Προστασία των πιο ευάλωτων ηλικιωμένων στα γηροκομεία και τα κέντρα ηλικιωμένων της χώρας.
4) Άνοιγμα της ιδιωτικής αγοράς.
5)Ενίσχυση περιοριστικών μέτρων, όπως χρήση μάσκα, απομόνωση και τήρηση των κανονισμών του Green Pass.
6)Προετοιμασία ενός νέου τρόπου λειτουργίας των σχολείων που θα συμβαδίζει με τον Covid 19.
7) Επέκταση του Green Pass ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για να συμπεριλάβει παιδιά ηλικίας τριών έως δώδεκα ετών – που σημαίνει περισσότερα tests

To lockdown είναι σαν να ζητάμε από τους πολίτες να σταματήσουν να οδηγούν για να αποφύγουν τα τροχαία ατυχήματα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρομοίασε τα lockdowns, τις καραντίνες σαν να ζητάμε από τους Ισραηλινούς να σταματήσουν την οδήγηση για να αποφύγουν τροχαία ατυχήματα.
«Είναι δυνατόν να μηδενιστεί ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα απαγορεύοντας την οδήγηση σε ισραηλινούς δρόμους», «Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ζήσουμε και να επιτρέψουμε την κίνηση στο Ισραήλ.
Το ίδιο ισχύει και με την μετάλλαξη Delta: η καθημερινή ζωή είναι μέρος της ζωής και πρέπει να ισορροπήσουμε υπεύθυνα όλες τις ανάγκες μας».
Παραδέχτηκε ότι οι άνθρωποι θα τον ρωτήσουν: «Ίσως πεθάνουν εκατοντάδες άνθρωποι από τον κορωνοϊό;»
Σύμφωνα όμως με τον Bennett, η καραντίνα έχει άμεσο κόστος για την ανθρώπινη ζωή.
Είπε ότι τα προηγούμενα τρία lockdowns είχαν κόστος 200 δισεκατομμύρια NIS και ως εκ τούτου εάν η χώρα συνεχίσει την πολιτική καραντίνας και «τους καταστροφικούς περιορισμούς στην οικονομία, θα γίνουμε απλώς οικονομικά φτωχοί».
Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την καραντίνα αφαιρέθηκαν από άλλους σημαντικούς σκοπούς».
«Πόσες ζωές στρατιωτών θα χάσουμε αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τους εξοπλίσουμε με σύγχρονα αντιαεροπορικά πυροβόλα επειδή έχουμε ξοδέψει τα χρήματα σε καραντίνες;»
«Πόσα παιδιά και ενήλικες δεν θα μπορούμε να τους παρέχουμε νοσοκομειακή περίθαλψη;
Πόσα μαθήματα φυσικής, μαθηματικών ή αγγλικών δεν θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε;
Πόσες συντάξεις ηλικιωμένων δεν θα μπορέσουμε να παρέχουμε;»

Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες

«Αναμένονται πιο δύσκολες μέρες», είπε ο Bennett.
«Αν ενεργήσουμε αλληλέγγυα και βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, θα ξεπεράσουμε την μετάλλαξη Delta».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας