Ισλαμιστικό κόμμα Τουρκεστάν: Κάλεσμα γενικής συστράτευσης τζιχαντιστών εναντίον Συριακού Στρατού

2466
τζιχαντιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αραβικό Sputnik, το Ισλαμιστικό κόμμα του Τουρκεστάν(Turkestan Islamic Party (TIP)), εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί σε συστράτευση των μάχιμων δυνάμεων του οι οποίες συναποτελούνται από ακραίους ισλαμιστές-τρομοκράτες, στη μάχη για τη συντριβή του ηρωικού στρατού της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Ιντλίμπ.

Ήδη το περιεχόμενο του καλέσματος της τζιχαντιστικής οργάνωσης υλοποιείται με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαχητών και με τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού (τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων, αντιαεροπρικών συστημάτων κ.α) στη περιοχή Jabal Al-Zawiyah και στην Jisr Al-Shughour.

Ήδη στην περιοχή Jisr al-Shughour όπως και βορειοανατολικά της Λαττάκειας, περίπου 4000 μαχητές Κινεζικής όπως και Τουρκικής και Τσεχικής καταγωγής, θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες- μισθοφόρους υποστηριζόμενους από την Τουρκία, για την ανακατάληψη εδαφών από τον Συριακό στρατό και τους Ρώσους συμμάχους του.

Ο Συριακός στρατός και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις με τις τελευταίες να αποτελούνται από Κούρδους ήρωες μαχητές (Syrian Democratic Forces, SDF) απέκρουσαν νέες επιθέσεις ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν  χθες όταν δυνάμεις τζιχαντιστών στην προσπάθεια ανακατάληψης εδαφών πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση με στόχο τη διείσδυση στις γραμμές του Συριακού στρατού και των Κούρδων μαχητών των SDF στα περίχωρα της περιοχής Tal Tamr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνείου της πόλης Al Hasakah,  νέες επιθέσεις τζιχαντιστών υπήρξαν και σε στρατηγικές τοποθεσίες που περιβάλουν την πόλη Dardara αλλά σε άλλες περιοχές της Βόρειας Συρίας, όπως στη Manbij και Ayn Issa.

ΑΥΤΕΣ οι στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του Συριακού Στρατού και των Ρώσων συμμάχων του, είναι εκείνες  που στη Δύση αποκαλούνται ως δυνάμεις, τάχα, ήπιας αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Άσαντ.

Η Ευρώπη καλεί τον πρόεδρο της Αραβικής δημοκρατίας της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, να σταματήσει τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Ιντλίμπ για τη συντριβή των δυνάμεων της “αντιπολίτευσης”, δηλαδή των μισθοφόρων-τρομοκρατών που δρουν στο τελευταίο προπύργιο τους στην πατρίδα του!

Αυτοί οι παραπάνω είναι μαχητές-μισθοφόροι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τόσο στη Συρία, όσο και στη Λιβύη!

Τόσο ο Στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ο ηγέτης Λιβυκού Εθνικού Στρατού, όσο και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με τη στήριξη της Ρωσίας, μάχονται εναντίον του Τούρκου εισβολέα στις χώρες τους, μάχονται δηλαδή για ολόκληρη την ανθρωπότητα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας!

Υ.Γ: Υπενθυμίζω τη δήλωση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του μόνιμου αντιπρόσωπου της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vassily Nebenzia: “Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία, που δίνει μια μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας“.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1230667237759029249

” Ένας από τους μισθοφόρους-τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από Τουρκία, τηλ από το κινητό νεκρού Σύρου στρατιώτη στη μητέρα του και αφού τη χλεύασε, της είπε ότι αποκεφάλισαν τον γιο της”(!).

*Με πληροφορίες από almasdarnews.com

** Το βίντεο έχει ανέβει στο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA στο Twitter

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας