Ρωσία: Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη Συριακή κυβέρνηση

1180
ρωσία

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vassily Nebenzia, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 19/2 ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στη μάχη της εναντίον της τρομοκρατίας.

Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία, που δίνει μια μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας“, δήλωσε ο ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Και συνέχισε, “Θα εντείνουμε τις προσπάθειες από την πλευρά μας για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα. Θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των ιστορικών δεσμών μεταξύ των εθνικών ομάδων στη Συρία, οι οποίες έχουν υποστεί μια τεράστια καταστροφή κατά τη διάρκεια των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί από τους εχθρούς της Συρίας για να τη διαλύσουν…  Πρέπει να σταματήσουν να προστατεύουν τις ένοπλες στρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων. Παρέχοντας πολιτική κάλυψη στους τρομοκράτες, περιγράφοντας τους ως “επαναστάτες” και εξαναγκάζοντας τη Συριακή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μαζί τους, δεν θα πετύχει”, δήλωσε.

Ο Nebinzia τόνισε ότι η πολιτική διευθέτηση της Συριακής κρίσης με τον τερματισμό του πολέμου εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούληση του συριακού λαού. “Φυσικά θα θέλαμε να διαπιστώσουμε ότι σημειώνεται πρόοδος σε πολιτικό επίπεδο, αλλά με το να ασκείται πίεση ή να δίνονται από εξωγενείς δρώντες έτοιμες λύσεις στο συριακό λαό, σημαίνει ότι δεν αφήνουμε το λαό να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του“.

Δηλώσεις υπήρξαν και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξη τύπου με τον Ιορδανό ομόλογό του, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία στηρίζει το συριακό στρατό στις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Ιντλίμπ. Τόνισε ότι, “η ζώνη αποστρατικοποίησης δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί σε όλη την περίμετρο στην Ιντλίμπ. Επιπρόσθετα, επιθέσεις σημειώνονται εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, σε κατοικημένες ζώνες όπου βρίσκεται άμαχος πληθυσμός, ενώ γίνονται απόπειρες να χτυπηθεί η βάση μας στην περιοχή Hmeimin. Οι επιθέσεις του συριακού στρατού είναι η απάντηση στην κλιμάκωση της έντασης που σημειώνεται στην περιοχή και στην κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών που αφορούν την Ιντλίμπ“.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους Τούρκους ομολόγους μας“.

*Με πληροφορίες από almasdarnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας