ΗΠΑ και Ισραήλ ανάβουν φωτιές πολέμου στη Μ.Ανατολή. Ιρανικές επιθέσεις κατά Ισραήλ. Ισραηλινές επιθέσεις κατά Συρίας

1845
wsj
Η απόφαση του Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, την οποία ακολούθησε σφοδρή και αναίτια πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα 9 νεκρούς, έχουν ανάψει τις φωτιές πολέμου στη Μέση Ανατολή και όλα προιωνίζουν ότι ο Αμερικανοισραηλινός άξονας σχεδιάζει γενικευμένο πόλεμο στο χώρο αυτό, παρασέρνοντας στη δίνη του ολέθρου ίσως και όλο το πλανήτη.
Ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στα υψίπεδα του Γκολάν, στο τμήμα της Συρίας, εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους κατά ισραηλινών θέσεων, ενώ το Ισραήλ χτύπησε στόχους στη Συρία και παραβίασε τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
“Εκτοξεύτηκαν περίπου είκοσι πύραυλοι από τις ιρανικές δυνάμεις κατά ισραηλινών στόχων στα υψίπεδα του Γκολάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ αναχαίτισε μερικούς από αυτούς και πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα καθώς και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις ισραηλινές θέσεις ήταν “περιορισμένες”.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό από τον ισραηλινό στρατό ότι «ήχησαν στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν» πολλές από τις σειρήνες του συστήματος αεράμυνας,.
Στη λακωνική ανακοίνωσή του, το ισραηλινό επιτελείο διευκρίνισε ότι «οι λεπτομέρειες ερευνώνται» όσον αφορά τα αίτια του γεγονότος.
Εν τω μεταξύ, τις πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ του συριακού στρατού, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αντιμετώπισαν δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους”, αλλά “κάποιοι από αυτούς έφθασαν στον στόχο τους και κατέστρεψαν μία από τις εγκαταστάσεις ραντάρ”, είπε η πηγή αυτή.
Οι ισραηλινοί πύραυλοι στοχοθέτησαν επίσης συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βάσεις στη Δαμασκό, στην πόλη Μπάαθ, αλλά και στη Χομς.
Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα “αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα πυραύλων και τους καταρρίπτει τον άλλον”, ανέφερε λίγο νωρίτερα το SANA.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κάτοικοι στη Μετούλα, στα σύνορα με τον Λίβανο, έλαβαν οδηγία να σπεύσουν στα καταφύγια, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.
Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, επικαλούμενο το επιτελείο, ανέφερε ότι ισραηλινά μαχητικά πέταξαν μέσα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο, πάντως κατόπιν βγήκαν από αυτόν.
 

Πόλεμος παραπληροφόρησης για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταδίδουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ, σχετικά με τους μαζικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον της Συρίας το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες δεκαετίες το Ισραήλ, το οποίο έχει βομβαρδίσει τουλάχιστον δέκα φορές της Συρία σε διάστημα 12 μηνών.
Όπως εξηγούσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπεν Νόρτον, εφημερίδες όπως οι New York Times απλώς αναμεταδίδουν χωρίς καμία διασταύρωση πληροφορίες από το γραφείο Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που υποστηρίζουν ότι έπληξαν ιρανικούς στόχους αφού πρώτα δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτες από ιρανικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας.

Ben Norton@BenjaminNorton
Replying to @BenjaminNorton

The “objective,” “neutral” New York Times would never, ever, ever write an article from Hezbollah’s point of view, but does from the IDF’s.

Ben Norton@BenjaminNorton

This says everything about the NY Times’ journalism: It obediently echoes the unsubstantiated claims of Israeli military officials—even when other reports contradict what those officials are saying.

9 times out of 10, the NYT acts as the voice of the US government and its allies pic.twitter.com/jSpIm0HN4F

View image on Twitter

Ακόμη και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όμως αναφέρουν ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από ιρανικές ή συριακές δυνάμεις.
Στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σαν πράξη αυτοάμυνας αρκετά μέσα ενημέρωσης παραλείπουν να σημειώσουν ότι οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν όταν το Ισραήλ σκότωσε 15 άτομα (οκτώ από τους οποίους ήταν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, Ιρανοί) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο έδαφος της Συρίας. Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να παραβιάσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τη Συρία να μην αμύνεται στους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί γιατί σε αυτή την περίπτωση θα υποστεί τις συνέπειες.

The Spectator Index@spectatorindex

BREAKING: Israeli military says Syrian regime will face dire consequences if it responds to Israeli attacks

Την ίδια ώρα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν γεμίσει με «ανεξάρτητες» φωνές από αναλυτές και υποτιθέμενους αυτόπτες μάρτυρες, αρκετοί από τους οποίους χρηματοδοτούνται από οργανώσεις και ιδρύματα που είχαν πρωτοστατήσει για τον τερματισμό της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας