Θρασύτατος και προκλητικός Τραμπ: «Ετοιμάσου, Ρωσία, οι πύραυλοι έρχονται» – Μέσα σε 1 ώρα όπισθεν ολοταχώς!

2333
Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαμηνύει μέσω Twitter στη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν άπραγες στο πολεμικό σκηνικό της Συρίας
«Ετοιμάσου Ρωσία, πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter διαμηνύοντας στη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν άπραγες στις επιθέσεις που εξαπολύουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με χημικά όπλα κατά αμάχων.
Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν μια ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κατέστησε σαφές πως αντιτίθεται έντονα σε ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της συμμάχου του Συρίας.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν αν θα πλήξουν τη Συρία έπειτα από την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με οργανώσεις παροχής ιατρικής βοήθειας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, το Σάββατο.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά όπλα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και λέει πως επιθυμεί να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το συμβάν.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος είπε πως θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε πύραυλος των ΗΠΑ εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας και πως θα τεθούν στο στόχαστρο οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα όπως τι θα μπορούσε να συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό ή εκείνο το πλήγμα. Θα ήθελα ακόμη να ελπίζω πως όλα τα μέρη θα αποφύγουν ορισμένα βήματα που κανείς δεν προκάλεσε στην πραγματικότητα, τα οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή».
Η φερόμενη αυτή χημική επίθεση «είναι μία απάτη και μία ακόμη πρόκληση», δήλωσε εξάλλου σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, β. «Η Δαμασκός δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για χρήση τους από τη Δαμασκό», είπε.
«Αυτό που συμβαίνει είναι μία εξαπάτηση παγκόσμιας κλίμακας. Κανένας δεν δίνει σημασία σε αποδείξεις, σε γεγονότα. Όλος ο κόσμος έχει λάβει ήδη μια απόφαση σύμφωνα με έναν σκοπό που είναι ήδη γνωστός: απομακρύνετε τον Άσαντ», είπε.

Μια ώρα χρειάστηκε ο Τραμπ για να ρίξει τους τόνους με Ρωσία

Λίγα λεπτά μετά την ευθεία πρόκλησή του προς τη Ρωσία για το εάν η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει τους εξελιγμένους, «έξυπνους» πυραύλους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Twitter, σε ηπιότερους τόνους έναντι της Μόσχας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρθηκε να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας και ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών», όπως την αποκάλεσε, σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος», λιγότερο από μία ώρα αφότου προειδοποίησε τη Μόσχα ότι επίκεινται πυραυλικά πλήγματα στη Συρία.
«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ρωσία: Οι έξυπνοι πύραυλοι στοχεύουν σε τρομοκράτες

Σε απάντηση της προκλητικής ανάρτησης, η Ρωσίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι «τους έξυπνους πυραύλους τους ρίχνουμε σε τρομοκράτες και όχι σε νόμιμες κυβερνήσεις».
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κληθείσα να σχολιάσει το tweet Τραμπ για «ωραίους νέους και έξυπνους πυραύλους» που θα βάλλουν κατά της συριακής κυβέρνησης απάντησε:
«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα πρέπει να βάλλουν κατά των τρομοκρατών, όχι της (συριακής) εκλεγμένης κυβέρνησης, που χρόνια τώρα μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της».
Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι η χρήση των «έξυπνων πυραύλων (από την αμερικανική πλευρά) ενδέχεται να αποτελεί μια προσπάθεια να καταστραφούν οι αποδείξεις για την φερόμενη επίθεση με χημικά στο έδαφος της Συρίας».

Σε ετοιμότητα η ρωσική αντιπυραυλική άμυνα της Συρίας

Στη Ρωσία παρακολουθούν με προσοχή τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργείται γύρω από τη Συρία. Στο Σ.Α. του ΟΗΕ ο Ρώσος αντιπρόσωπος Βασίλι Νεμπένζια, μετά την απόρριψη της πρότασης για αποστολή ειδικών και αντικειμενική έρευνα σχετικά με τις αναπόδεικτες κατηγορίες περί χρήσης χημικών κατά των αμάχων στη Ντούμα, προειδοποίησε τη δυτική συμμαχία για τις συνέπειες συνέχισης της πολεμικής φιλολογίας.
Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών και ψυχολογίας στο ρωσικό οικονομικό πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ, Ολέγκ Γκλαζουνόφ, υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ με τη ρωσοφοβική του φρασεολογία, που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί για να λύσει εσωτερικά πολιτικά του ζητήματα, έχει οδηγήσει εαυτόν σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να κάνει πίσω, διότι στα μάτια των ψηφοφόρων του θα φαντάζει ως ο πρώτος Πρόεδρος που οπισθοχώρησε έναντι των Ρώσων. Το ιδανικό γι’ αυτόν τώρα, θα ήταν μια παράδοση της Ρωσίας και αποχώρηση από τη Συρία. «Είναι κατανοητό πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει», λέει ο Γκλαζουνόφ.
Όπως λέει, ο Πρόεδρος Πούτιν απέδειξε ότι έχει ικανότητα να λύνει γεωπολιτικά θέματα. Άρα, αυτά που γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ πώς και με ποιο τρόπο και τι “φοβερά” οπλικά συστήματα θα πλήξουν τη Συρία, είναι προσφιλής τους προσπάθεια εκφοβισμού. Δοκιμάζουν να δουν μήπως η Ρωσία φοβηθεί και πάει σε κάποιες υποχωρήσεις. Η Ρωσία, εξηγεί ο Γκλαζουνόφ, είναι ένας ισότιμος διεθνής παίκτης και έχει αποδείξει ότι δεν πουλάει τους φίλους της σε δύσκολες στιγμές.

Τη στήριξη της Δαμασκού σε περίπτωση επίθεσης επιβεβαίωσε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ: οι στρατιωτικοί μας ήδη εργάζονται επ’ αυτού. Έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις έναντι της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Όπως γράφει η Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε Μαύρη θάλασσα και Μεσόγειο αλλά και ο στόλος στην Κασπία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.
Ο στρατιωτικός αναλυτής, στρατηγός Γιούρι Νετκατσόφ, υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται να πληγούν αμερικανικές βάσεις και καράβια με πυραύλους «Καλίμπρ», αν το Πεντάγωνο τολμήσει να πλήξει τις ρωσικές βάσεις στην Ταρτούς και το Χμεϊμίμ στη Συρία.
Ο άλλος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Ποπόφ, δεν αποκλείει την περίπτωση ο Ντόναλντ Τραμπ να επιχειρήσει τη φυσική εξόντωση του Προέδρου Άσαντ με πλήγμα κατά της προεδρικής κατοικίας. Και σε μια τέτοια περίπτωση η Μόσχα αναμφίβολα θα αντιδράσει αφού είναι σαφές ότι καλύπτει με τα αντιπυραυλικά της συστήματα σημαντικούς χώρους της συριακής εξουσίας.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας