Θρίλερ! Αμερικανικό υποβρύχιο στη Μ.Θάλασσα κατά παράβαση της Συνθήκης του Μοντρέ;

582
Θρίλερ! Αμερικανικό υποβρύχιο

Χοντραίνει η σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ και η Τουρκία έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση τη στιγμή που ρωσικά ΜΜΕ εξαπολύουν ευθείες βολές κατά της Άγκυρας για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ και εισόδου αμερικανικού υποβρυχίου σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ερντογάν άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής που αφορούν την διέλευση ξένων πολεμικών πλοίων από τα Στενά.

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Μοντρέ απαγορεύεται τελείως η διέλευση υποβρυχίων μη παράκτιων κρατών της Μαύρης Θάλασσας.

Αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα;

“Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μπορεί να έχει εισέλθει κατά παράβαση της Συνθήκης του Μοντρέ στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό υποβρύχιο μπορεί να έχει εισέλθει ακόμη και στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ρωσικό ΜΜΕ avia.pro, υπάρχει έντονη κινητικότητα στον αέρα. Ρωσικό ΑΦΝΣ  Il-20 απογειώθηκε και ακολούθησε μια περίεργη διαδρομή στο ανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας καθώς υπήρχαν υποψίες για αμερικανικό υποβρύχιο που μπορεί να εισήλθε ακόμη και στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Η διαδρομή που ακολούθησε το ρωσικό ΑΦΝΣ ΙL-20 είναι περίεργη ενώ ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε ο λόγος της αποστολής του.

Το Il-20 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Akhtubinsk για να εκτελέσει την αποστολή του” υποστηρίζει ρωσικό ΜΜΕ.

Αν δεν πρόκειται για ρωσική προβοκάτσια, η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή και στρέφεται εναντίον της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα μείνει ουδέτερη στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Τουρκία παραμένει ουδέτερη στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στην επίλυσή της.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν προβλήματα στο Ντονμπάς, αλλά υπάρχουν και οι συμφωνίες του Μινσκ. Προσφέρουμε στα μέρη να λύσουν αυτό το πρόβλημα ειρηνικά και διπλωματικά.

Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας – την Ουκρανία, τη Ρωσία και όλους τους άλλους. Χτίζουμε σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι σχέσεις μας μεταξύ κάθε χώρας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις με άλλες χώρες.

Στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της Τουρκίας είναι «σαφής σε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

«Μοιραζόμαστε ειλικρινά και ανοιχτά τις απόψεις μας και με τις δύο πλευρές, έχουμε μια εποικοδομητική πολιτική. Τώρα η κατάσταση άρχισε να εκφορτίζεται, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία», συνόψισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πρόκειται για ανεξήγητες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου απόρροια της δύσκολης θέσης που έχει έρθει η Άγκυρα λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-ΗΠΑ.

Πώς γίνεται να δηλώνει ουδέτερος τη στιγμή που στηρίζει ενεργά με τζιχαντιστές και όπλα το Κίεβο, μόνο αυτός μπορεί να το γνωρίζει. Εκτός και αν υφίσταται μυστική συμφωνία με την Ρωσία.

Παραλλαγή του ρωσικού εθνικού ύμνου στην τουρκική τηλεόραση

Επιπλέον σε μια ακόμη περίεργη κίνηση προχώρησε τουρκικό κανάλι το οποίο σε διαφήμιση για τα γεύματα του ιφτάρ έπαιξε παραλλαγή του ρωσικού εθνικού ύμνου.

Μάλιστα το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση και στα ρωσικά ΜΜΕ με το Ria Novosti να αναπαράγει το γεγονός αυτό.

https://youtu.be/IXENJBj_gbw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας