Θεσ/κη: Άγρια αστυνομική επίθεση σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμού

1016
πλειστηριασμού

Σε μια ακόμα «επίδειξη» βίας προχώρησαν οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα  διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη κατά την κινητοποίησή τους ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, έγινε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, για την αποτροπή του πλειστηριασμού.

Οι διαδηλωτές που είχαν ζητήσει συνάντηση με τον προϊστάμενο του Δικαστικού Τμήματος, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, η οποία τους χτύπησε και τους ψέκασε με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στην πολυκατοικία, για να συναντηθούν με τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της τράπεζας, προκειμένου να ζητήσουν αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ανέργου και επαναδιαπραγμάτευση του διακανονισμού. Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, αντιπροσωπεία ανέβηκε στον όροφο όπου στεγάζεται το δικαστικό τμήμα και, επειδή ήταν κλειστό, θυροκόλλησε στην είσοδο έγγραφο με το αίτημα για «αναστολή του πλειστηριασμού, ο οποίος διεξάγεται σήμερα πρώτης κατοικίας ανέργου συναδέλφου», δήλωσε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουρμούλης, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τον οφειλέτη, που είχε κάνει πρόταση διευθέτησης του δανείου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές μετέβησαν στο γραφείο της συμβολαιογράφου που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό με το ίδιο αίτημα. Η συμβολαιογράφος ενημέρωσε ότι δεν έχει δυνατότητα ούτε δικαίωμα να αναστείλει τον πλειστηριασμό, αφού ξεκίνησε…

Η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου άνεργου από το 2011, στο οποίο διαμένει με τη μητέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της. Το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι το μοναδικό τους σπίτι. Το χρέος προέρχεται από δάνεια στο οποίο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί αίτημα από τους δανειολήπτες για διευθέτηση του χρέους.

Το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την πάλη και δεν θα αφήσουν τον άνεργο να χάσει το σπίτι του.

Δείτε το βίντεο του 902.gr:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας