Θαν. Πετράκος από Πύργο: Πωλείται η Ελλάδα! Χρέος να τους σταματήσουμε

1443
αντίσταση

Με σκληρή γλώσσα αλλά και στοιχεία που τεκμηρίωναν τα όσα κατήγγειλε αναφέρθηκε  ο πρώην βουλευτής Θ. Πετράκος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στον Πύργο, ενόψει της εκδήλωσης – ομιλίας της ΛΑΕ την Τετάρτη 19/9, στους « πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για το τέλος των μνημονίων».

Ο κ. Πετράκος χαρακτήρισε «Απάτη το τέλος των μνημονίων» Το μόνο που τελείωσε, είναι το 3ο μνημόνιο το οποίο είχε έτσι και αλλιώς ημερομηνία λήξης, είπε και άρχισε το 4ο «άτυπο» μνημόνιο, καθώς η χώρα ως το 2060 θα βρίσκεται υπό εποπτεία, έως όπου αποπληρωθεί το 70 %  του παράνομου χρέους  που μας φόρτωσαν, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρέπει να «επιτυγχάνουμε  τα ματωμένα πλεονάσματα των 7,5 δις κατ έτος», κάτι που καμιά χώρα δεν κατάφερε όπως τόνισε ο κ. Πετράκος, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα πωλείται η ΕΛΛΑΣ ! Ξεπουλιέται όλος ο Δημόσιος πλούτος, ενταγμένος στο αμαρτωλό ΤΑΥΠΕΔ ήτοι 70 χιλ ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου. Ταυτόχρονα από το ’22  και μετά θα τεθούν υπό πώληση άλλα 10 χιλ ακίνητα, από τα οποία 634 στην Δυτική Ελλάδα ( 63 μόνον στον Πύργο ) τα οποία φρόντισε με ΚΥΑ να εντάξει η κυβέρνηση στο Υπερταμείο που διαδέχεται το ΤΑΥΠΕΔ …..

Πωλείται επίσης και η ιδιωτική περιουσία είπε ο κ. Πετράκος, αναφερόμενος στους εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς, από τους οποίους δεν ξεφεύγει ούτε  η  Α  κατοικία… Μίλησε επίσης για την περιουσία που δεν είναι σε θέση  να την κληρονομήσουν τα παιδιά ή οι πλησιέστεροι συγγενείς καθώς οι πράξεις αποποίησης κληρονομιάς μέσα σε δυο χρόνια από 44 χιλιάδες έφτασαν τις 134 χιλ  δηλαδή μια αύξηση του  230 % !

Η Ελλάδα εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,  είναι η πρωταθλήτρια στη φορολογία μέσα στην Ευρωζώνη με το 70% να προέρχεται από έμμεσους φόρους, που ως γνωστόν επιβαρύνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα είπε ο κ. Πετράκος, ενώ τους πλουσίους τους επιβραβεύει η Κυβέρνηση, όπως έκανε πρόσφατα στο Κατάκολο με την οικογένεια Λάτση, με μετονομασίες  λιμανιών προς τιμήν τους…

Για ποια ανάπτυξη μπορεί κανείς να μιλά με αυτά τα δεδομένα; Όταν μόνον φέτος από τις Δημόσιες Επενδύσεις   έκοψε 923 εκατ βάσει στοιχείων του ματωμένου πλεονάσματος; Αναρωτήθηκε ο κ. Πετράκος.

Η εναλλακτική μας πρόταση  

Τέλος, αναφερόμενος στις εναλλακτικές που υπάρχουν ο κ. Πετράκος παρουσίασε τις προτεραιότητες που θέτει η ΛΑΕ και συγκεκριμένα :

Ανάκτηση της πραγματικής Δημοκρατίας  με Νέο Σύνταγμα -συντακτική συνέλευση  με θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας

Ανάκτηση  της Εθνικής Ανεξάρτησίας ( αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση των αμερικανικών βάσεων σε Κάρπαθο Σούδα και Άραξο ενώ κατήγγειλε ότι πρώτη φορά μετά το ‘74 η χώρα μας εμπλέκεται σε Νατοικές επιθέσεις κατά 3ης χώρας

Παραγωγική ανασυγκρότηση – ανάταξη  της οικονομίας  Κοινωνική δικαιοσύνη ( κατοχύρωση εργασιακών σχέσεων κ μισθών )

Διαγραφή του  χρέους,  που  δεν μας ανήκει , αφού οι ίδιοι οι δανειστές μας έχουν παραδεχθεί ότι  το  90 % όσων μας «δάνεισαν» ήτοι 220 δις δεν ήρθαν ποτέ  στη χώρα!

« Η Ελλάδα τα 9 χρόνια των μνημονίων έχει πληρώσει 336 δις σε τόκους και χρεολύσια δηλ ένα μνημόνιο και οφείλει άλλα τόσα …» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν  έχουν υπογράψει πως το  αναγνωρίζουν και δεσμεύονται  να το πληρώνουν πλήρως και εγκαίρως !

Ιδιωτικό χρέος 235 δις βόμβα δεν μπορεί να το περπατήσει η χώρα

Σεισάχθεια για  τα λαϊκά στρώματα « Δεν μπορεί να περπατήσει η χώρα με τη βόμβα των 235 δις , ιδιωτικού χρέους»

Εθνικοποίηση  των τραπεζών  που από το  2008 επί Καραμανλή ως σήμερα επί Τσίπρα έχουν λάβει 250 δις σε ρευστό και εγγυήσεις

Σταμάτημα του  ξεπουλήματος των δημόσιων  επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

Ριζοσπαστική Φορολογική μεταρρύθμιση

Αντιστροφή της σχέσης έμμεσων – άμεσων φόρων,  έξοδο από ευρωζώνη  και σύγκρουση με ΕΕ….

Αυτή η εναλλακτική πρόταση κατέληξε ο κ. Πετράκος είναι βιώσιμη ωστόσο  απαιτεί ένα  ευρύ μέτωπο όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων για το οποίο η Λαική Ενότητα θα συνεχίζει να παλεύει …

«Καμμιά συμμετοχή σε νατοϊκά πολεμικά σχέδια»

«Μέγα εθνικό έγκλημα»  και «επικίνδυνη εξέλιξη»  χαρακτήρισε ο κ  Θ. Πετράκος την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά  Νατοϊκά σχέδια κατά της Συρίας, και επικίνδυνη εξέλιξη την παρουσία τριών πλοίων μας  και επίλεκτων μονάδων μας στις ακτές της, ενώ απαίτησε την άμεση αποχώρηση όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από τις Νατοϊκές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

*ΠΗΓΗ: ilia24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας