Η CVC αγοράζει την Εθνική-Ασφαλιστική με δάνεια Ελληνικής Τράπεζας και Εθνικής!

1774
Η CVC αγοράζει την Εθνική

Οι ρήτρες του CVC για τους στόχους των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων…. έχει καθυστερήσει το deal για την Εθνική Ασφαλιστική

To deal μεταξύ της Εθνικής τράπεζας και του CVC του αμερικανικού fund… για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής… θεωρείτο δεδομένο σε ποσοστό 99,99%.

Ωστόσο έχουν ανακύψει ορισμένα εμπόδια τα οποία δεν είναι αγεφύρωτα και σχετίζονται με την πορεία εσόδων των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

Με βάση πληροφορίες το CVC θέτει ορισμένες ρήτρες ότι εάν μέσω του δικτύου της Εθνικής τράπεζας έχει πουληθεί συγκεκριμένος αριθμός προϊόντων όπως έχει στοχοθετηθεί θα δίνει bonus απόδοσης στην Εθνική.

Εάν όμως δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι… το CVC ζητάει η Εθνική να πληρώνει ετησίως υψηλό κόστος για την μη επίτευξη των στόχων.

Το ζήτημα αυτό ακόμη κρατάει ανοικτές τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εθνικής τράπεζας και του CVC για την Εθνική Ασφαλιστική.

Στο τίμημα έχει επέλθει συμφωνία

Ως προς το τίμημα φαίνεται ότι έχει επέλθει συμφωνία.

Όπως έχει αναφέρει το bankingnews και στο παρελθόν το τίμημα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία

-Αρχικό τίμημα 420 εκατ ευρώ.

Μάλιστα το CVC φαίνεται ότι έχει πετύχει συμφωνία με άλλη μεγάλη ελληνική τράπεζα ώστε να χορηγήσει δάνειο 150 εκατ ευρώ για το τίμημα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το δάνειο δεν το χορήγησε η Εθνική τράπεζα.

-Το CVC θα καταβάλλει και άλλα 60 εκατ ως προμήθεια απόδοσης για τα μελλοντικά κέρδη, μάλλον εφάπαξ και εμπροσθοβαρώς.

-Η Εθνική τράπεζα θα καλύψει 50 εκατ ομολογιακού δανείου Tier 2, το οποίο θα αποπληρώσει η Εθνική Ασφαλιστική σε 5 ή 7 χρόνια.

Η Εθνική θα πάρει 420 + 60 = 480 εκατ ευρώ και θα καταβάλλει 50 εκατ για το ομολογιακό πρακτικά 430 εκατ ευρώ.

Μέσα στον Ιανουάριο 2021 ξεκαθαρίζει το τοπίο

Εντός του Ιανουαρίου 2021 θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με το πιθανότερο σενάριο να προχωρήσει η πώληση και όχι το IPO η δημόσια προσφορά καθώς η τμηματική της διαδικασία ενέχει ρίσκο ενώ ασκείται και πίεση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ την DGComp.

H Εθνική τράπεζα λογικά θα εγγράψει στο α΄ τρίμηνο του 2021 τα έκτακτα κέρδη 480 εκατ ευρώ από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πηγή: www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας