Η Χριστιανική Δημοκρατία ενάντια στις διώξεις σε βάρος του Π. Λαφαζάνη

889
πολάκη

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, με αφορμή την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη από το  «“Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Χ.Δ. συμπαρίσταται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε όλους τους  διωκομένους αγωνιστές του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών και ζητεί την άμεση παύση κάθε δίωξής τους, για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πάγια θέση της Χ.Δ., όπως διατυπώθηκε στο 9ο Συνέδριό της του Φεβρουαρίου 2019, «Ἡ γενίκευση καὶ διευκόλυνση τῶν πλειστηριασμῶν συνδέεται μὲ τὴν «ἐπιτήρηση» τῆς Χώρας. Ἐξυπηρετεῖ τὸ σχέδιο τῶν Δανειστῶν νὰ ἀποστερήσουν τούς Ἕλληνες ἀπό τὴν κατοικία τους καὶ τὴν ἀνεξαρτησία ποὺ αὐτή προσφέρει, καθιστώντας τους ἀπόκληρους καὶ ἐξαρτημένους στὸν ἴδιο τους τὸν Τόπο.»

Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των δίκαιων πολιτικών αγώνων κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι πλήττουν τους πολίτες-θύματα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν την αυξημένη προστασία που επιβάλλουν οι περιστάσεις, αλλά στερούνται και αυτή την ελάχιστη που ίσχυε μέχρι τώρα, με τους ανάλγητους «Θεσμούς» να αρνούνται ακόμη και μέσω πανδημίας, ολιγόμηνη παράταση του καθεστώτος προστασίας που λήγει στις 30 Απριλίου.  

Τίθεται, επιπλέον, το ερώτημα, ποια σχέση έχουν οι πλειστηριασμοί με την «προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος», ώστε να πρέπει να επιληφθεί ειδικό τμήμα της Αστυνομίας για την προστασία τους. Η απάντηση είναι απλή: όπως τα θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν διαθέτουν ειδική «θρησκευτική αστυνομία» για θρησκευτικά αδικήματα, το ίδιο συμβαίνει και για το νεοφιλελεύθερο «Ιερατείο» της Ευρωζώνης, για το οποίο η χρηματοδότηση των Τραπεζών είναι υπέρτατη αξία και η όποια προστασία των δανειοληπτών είναι «έγκλημα καθοσιώσεως» και «ιεροσυλία» που πλήττει τα «άγια των αγίων» του Νεοφιλελευθερισμού και της Τραπεζοκρατίας.            

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας