Τουρκία: Προχώρησε άρον-άρον και σε νέο άνοιγμα των Βαρωσίων-Αφασία στην Αθήνα!

477
νέο άνοιγμα των Βαρωσίων

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τις ανακοινώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα ότι θα προχωρήσει στον εποικισμό του 3,5% των Βαρωσίων και σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Kibris Postasi», η ηγεσία τους ψευδοκράτους στη Βόρεια Κύπρο προχώρησε στην επέκταση κατά 500 μέτρα του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού στον χώρο που είναι έτοιμος προς χρήση. Πρόκειται για τη συνέχεια της επέκτασης στην οποία είχε προχωρήσει τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα σε αυτά τα 500 μέτρα έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θαλάσσης, ενώ έχουν ξεκινήσει και εργασίες για την ανέγερση χώρων εστίασης, όπως καφέ και εστιατορίων.

Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία απαντά στην ανακοίνωση καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αρκούμενη σε λεκτική καταδίκη των Τουρκικών προκλήσεων.

Προκλητικός ο Ερσάν Σανέρ 

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ, δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στις 12 Ιουλίου την αποστρατικοποίηση του 3,5% του κλειστού Βαρωσίου και το χαρακτήρισε ως το «δεύτερο στάδιο του ανοίγματος των Βαρωσίων». Μάλιστα σημείωσε ότι η συνολική έκταση του κλειστού Βαρωσίου είναι 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν 496 ακίνητα ή οικόπεδα που βρίσκονται εντός του τμήματος (3,5%) τα οποία θα ανοίξουν ξανά ως μέρος της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για τα Βαρώσια.

Βασική πηγή: Documento – Δημήτρης Χατζηνικόλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας