Η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει την Παλαιστίνη για ΑΟΖ τύπου Λιβύης

547
Η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει

Λάθος των Παλαιστινίων να αποδεχθούν τις απαράδεκτες τουρκικές θαλάσσιες αξιώσεις

«Ασύγγνωστη» η φιλοισραηλινή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, υπομονεύει τη δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση, στο όνομα του «αντιτουρκικού» αγώνα

Η Τουρκία έχει βλέψεις να εφαρμόσει μια ένα σύμφωνο στα πρότυπο αυτού που υπέγραψε με τη Λιβύη και με την Παλαιστίνη αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak σχολιάζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί «να αλλάξει τις ισορροπίες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ναύαρχος Τσιχάτ Γιαιτσι ένας από τους αρχιτέκτονες της «Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Τουρκία να υπογράψει μια ναυτική συμφωνία με την Παλαιστίνη στο πρότυπο αυτής με υπεγράφη με τη Λιβυή.

Ο Γιάτσι είπε «Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης και ως εκ τούτου θα αυξήσει την υποστήριξη όσον αφορά την πραγματική πολιτική».

Ο Ναύαρχος έδειξε στο Yeni Şafak έναν χάρτη που δείχνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να υπογράψει μια θαλάσσια συμφωνία με την Παλαιστίνη. «Η συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδων που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος) το 2011 είναι ένα παράδειγμα. Αυτή η συμφωνία ισχύει αν και η ΤΔΒΚ δεν είναι μέλος του ΟΗΕ. Ομοίως, μια ανάλογη συμφωνία μπορεί να υπογραφεί με την Παλαιστίνη», συνέχισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας