Η Τουρκία αγοράζει και δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο

1414
τουρκία

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει διεργασίες για την αγορά και δεύτερου πλωτού γεωτρύπανου, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Ντονμέζ είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αύξηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες και την παραγωγή ενέργειας.

«Συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση τις εργασίες μας για να αλλάξουμε το μέλλον του παιχνιδιού αυτού. Αρχίσαμε τις διεργασίες για την αγορά ενός δεύτερου γεωτρητικού πλοίου και με τη βοήθεια του Θεού το συντομότερο θα προστεθεί στο στόλο μας και θα προσφέρει υπηρεσίες στο έθνος μας».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να προβεί σε γεώτρηση.

«Εντός αυτού του έτους, 35 χρόνια μετά πρώτη φορά επαναρχίζουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στα βόρεια και νότια σύνορά μας. Έχουμε συγκεντρώσει δείγματα για να επικαιροποιήσουμε τον γεωλογικό χάρτη της περιοχής», ενώ όπως είπε «έχουμε ενδυναμώσει την παρουσία μας στην θάλασσα με τα πλοία Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις και το γεωτρητικό Φατίχ».

Για τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ.  Ντονμέζ προειδοποίησε ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε κανένα έργο που δεν θα έχει την έγκρισή της, την συγκατάθεσή της».

«Η στάση της Τουρκίας στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα και τα οφέλη μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο», το οποίο όμως δεν έχει κυρώσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ισχυρότατο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας