Ηράκλειο Κρήτης: Επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο. Απειλές για πυρπόληση

1067
ηράκλειο

“Αύριο το πρωί, για προληπτικούς λόγους, να συνοδεύσετε τα παιδιά σας στο σχολείο”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στα κινητά των μελών του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Καπετανάκειου 1ου Γενικού Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αφορμή για το συγκεκριμένο μήνυμα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στάθηκε η απρόκλητη επίθεση ομάδας κουκουλόφορων, οι οποίοι έσκισαν πανό των μαθητών του Καπετανάκειου, πέταξαν πέτρες στον προαύλειο χώρο του σχολείου, και απείλησαν πως θα βάλουν φωτιά στο κτίριο.

Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ομάδα φασιστών, καθώς το πανό που κατέβασαν έγραφε “Έξω οι φασίστες από τα σχολεία”, ενώ οι μαθητές είχαν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν στις εθνικιστικές καταλήψεις.

Οι γονείς κάνουν λόγο για ομάδα περίπου 30 ατόμων, που επιτέθηκαν σε ώρα κατά την οποία γινόταν μάθημα, κραυγάζοντας “Θα σας κάψουμε”, “Δεν θα μείνει κανένας μαθητής μέσα στο σχολείο” και άλλες.

Η αστυνομία που πήγε στον χώρο του σχολείου μία ώρα μετά τη φασιστική επίθεση και αφού, φυσικά, οι φασίστες είχαν εξαφανιστεί, προσπάθησε να εμφανίσει το περιστατικό σαν… αντιπαράθεση μεταξύ μαθητών, σε μια απόπειρα συγκάλυψης της φασιστικής τρομοκρατικής ομάδας.

Εντούτοις, όπως βεβαιώνουν καθηγητές αλλά και ο φύλακας του σχολείου, επρόκειτο σαφώς για χρυσαυγίτες, οι οποίοι φώναζαν και το σύνθημα “Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή”, καταδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, την ταυτότητά τους.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, αλλά και αυτό που εγείρει και τα περισσότερα ερωτηματικά είναι το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών και, εν γένει, των κατοίκων, μιας και η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση της μητέρας των μαθητών του Καπετανάκειου στην ερώτηση αν θα συνοδεύσει τα παιδιά της. Η μητέρα δήλωσε ότι αυτά τα άτομα ζουν στην πόλη μας και ενδεχομένως να επιτεθούν στον οποιονδήποτε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Μάλιστα, μίλησε και για το συναίσθημα του φόβου που δημιουργείται στα παιδιά με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, σχολιάζοντας: “Πώς γίνεται να ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία και να υπάρχουν περιστατικά όπου ο εκφοβισμός που προκαλούν φασιστικές ομάδες να είναι μεγαλύτερος από όταν ζούσαμε στη Χούντα;”.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών σήμερα ενάντια στους μαθητές του Καπετανάκειου Γυμνασίου – Λυκείου! Ομάδα κουκουλοφόρων διαφόρων ηλικιών, κρατώντας κράνη και έχοντας και τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” με ύβρεις και χειρονομίες επιτέθηκαν στους αμυνόμενους μαθητές ενώ κατέβασαν το αντιφασιστικό πανό που με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου είχε αναρτηθεί έξω από το σχολείο.

Η επίθεσή τους όμως δεν έμεινε αναπάντητη! Δυναμικά και συντονισμένα σύσσωμη η σχολική κοινότητα απάντησε στην ενέδρα που στήθηκε έξω από το σχολείο!

Οι μαθητές σήμερα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με πνεύμα ωριμότητας δεν επέτρεψαν στους εθνικιστές και στους φασίστες να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Δεν άφησαν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για τις οποίες από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται.

Οι μαθητές με δυναμισμό γύρισαν την πλάτη στην ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας