Η Ρωσία αρνείται εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση στον πετρελαιαγωγό των ΗΠΑ

431
Η Ρωσία αρνείται εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση
Κυβερνοεπίθεση ΗΠΑ: Η ρωσική πρεσβεία αρνείται την όποια εμπλοκή της Μόσχας

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απέρριψε σήμερα τις εικασίες ότι η Μόσχα φέρει ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline με την οποία οι δράστες να ζητούν την καταβολή λύτρων και η οποία διατάραξε τη λειτουργία του μεγαλύτερου αμερικανικού αγωγού μεταφοράς καυσίμων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν έως τώρα αποδείξεις για εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης αλλά είπε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το λυτρισμικό των δραστών είναι στη Ρωσία.

Η Colonial Pipeline δεν θα επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία για αρκετές ημέρες ακόμα λόγω της επίθεσης, ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά ψηφιακών κακόβουλων επιθέσεων με αντάλλαγμα λύτρα που έχουν αναφερθεί ποτέ.

«Η πρεσβεία έλαβε υπόψιν τις απόπειρες κάποιων μέσων ενημέρωσης να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline» ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε αναρτηση στο Facebook.

«Κατηγορηματικά απορρίπτουμε τα αβάσιμα επινοήματα μεμονωμένων δημοσιογράφων και επαναλαμβάνουμε ότι η Ρωσία δεν ασκεί ‘κακόβουλες’ δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Το FBI απέδωσε την κυβερνοεπίθεση στη DarkSide, μια ομάδα που θεωρείται ότι εδρεύει στη Ρωσία ή την Ανατολική Ευρώπη.

Το λυτρισμικό της στοχοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο σε γλώσσες πρώην σοβιετικών δημοκρατικών, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα Διαδικτύου.

Το κλείσιμο του αγωγού θα μειώσει τη διαθεσιμότητα καυσίμων βραχυπρόθεσμα, θα οδηγήσει ανοδικά τις τιμές και θα αναγκάσει τα διυλιστήρια να περιορίσουν την παραγωγή τους καθώς δεν έχουν πού να διοχετεύσουν τα προϊόντα τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Καθημερινή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας