Βίαιες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ: Ισραηλινές Δυνάμεις ασφαλείας στο τέμενος Al-Aqsa

503
Βίαιες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ

Νύχτα θρίλερ προμηνύεται στο Ισραήλ καθώς ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών και Παλαιστινίων γύρω από το Όρος του Ναού με αποτέλεσμα δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στο τέμενος Al-Aqsa.

Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “κλιμάκωση που κανείς δεν ήθελε να δει”.

Διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα περιμετρικά του Ναού ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για μαχητές της Χαμάς που ύψωσαν σημαίες και επιτέθηκαν.

Παλαιστίνιοι αναφέρουν πως έπεσαν βομβίδες κρότου λάμψης, χημικά στο τέμενος Al-Aqsa την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού.

Φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται πως οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στoυς Παλαιστίνιους προσκυνητές στην Ιερουσαλήμ.

Υπάρχουν έντονοι φόβοι πως οι συγκρούσεις στο ιερό μέρος των Μουσουλμάνων θα οδηγήσει σε γενικό ξεσηκωμό.

Συγκρούσεις μαίνονται στην Πύλη Al Silsilah, στο Όρος του Ναού, στην Πύλη της Δασμασκού.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως όλη την εβδομάδα οι ισλαμιστές και οι φατρίες τους στην Γάζα “προειδοποιούσαν” για ισραηλινές επιθέσεις ειδικά στο όρος του Ναού.. Τώρα λένε πως αυτή “η γραμμή έχει ξεπεραστεί”.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, ο Βάσεμ Μπαντρ, έκανε λόγο για «βίαιες ταραχές», σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, που είναι αρμόδια για την πρόσβαση στην Πλατεία, «εκατοντάδες ταραξίες εκτόξευαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν».

Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο μάτι και ένας άλλος στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.

Δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος μουσουλμάνων με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ο ισραηλινός Στρατός τέθηκε σε συναγερμό.

Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας