Η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ουκρανία

1445
μηδέν
Με την συγκεκριμένη απόφαση η Μόσχα απαντά στην ενέργεια της ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εισαγωγές διαφόρων ρωσικών προϊόντων.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαιοειδών στην Ουκρανία, όπως και ότι απαγορεύει επίσης τις εισαγωγές μιας σειράς ουκρανικών προϊόντων.

Η απόφαση αυτή συνιστά την απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης στην απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εισαγωγές διαφόρων ρωσικών προϊόντων.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στις απαγορεύσεις που θα επιβληθούν στις εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων, είπε ότι αυτές αφορούν προϊόντα μηχανοκατασκευών, ελαφριάς βιομηχανίας, μεταλλοβιομηχανίας, η αξία των οποίων έφθασε τον περασμένο χρόνο σχεδόν τα 250 εκ. δολάρια.

Ωστόσο ο ίδιος προσέθεσε ότι μερικά ρωσικά προϊόντα θα μπορούν να εξαχθούν στην Ουκρανία από 1ης Ιουνίου κατόπιν ειδικής άδειας, επισημαίνοντας ότι στην κατηγορία των προϊόντων αυτών περιλαμβάνονται ενεργειακά προϊόντα, μεταξύ των οποίων το πετρέλαιο, ο άνθρακας, και πετρελαιοειδή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας