Η πρωταπριλιάτικη «θλίψη» του (κομματικού) ΣΥΡΙΖΑ για την σφαγή στην Γάζα

2460
ισραήλ

Διαβάζει κανείς τις γραμμές του ρεπορτάζ και μένει άναυδος: το Γραφείο Τύπου του (κομματικού) ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την «θλίψη και αγανάκτηση» για την σφαγή που έστησε το τελευταίο 24ωρο στα σύνορα του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 Παλαιστινίους αμάχους και τραυματίζοντας πάνω από 1640!
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ «χτίζει» στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, διεξάγει αυτές τις μέρες από κοινού στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (βλ. εδώ), προβαίνει σε αγορές εξοπλισμών και τεχνογνωσίας από το κράτος των σιωνιστών και ισχυρίζεται ότι αυτά διεξάγονται, δήθεν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Να σημειώσουμε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει για ευνόητους, «φιλοϊσραηλινούς» λόγους, να μην αναγνωρίζει πλήρως το παλαιστινιακό κράτος, όπως έχουν πράξει σειρά από χώρες, ενώ και στον ΟΗΕ ψήφισε «λευκό» στην ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στον Οργανισμό για να μη δυσαρεστήσει το Ισραήλ και τους πάτρωνές του.
Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ «θλίβεται», λοιπόν, για την σφαγή των Παλαιστινίων από τον στρατό του «χασάπη» Νετανιάχου, ενώ ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «στα μέλια» μαζί του. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Βεβαίως, η ημερομηνία που βγήκε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να είναι ενδεικτική της ειλικρίνειας που την διακρίνει: ανήμερα Πρωταπριλιάς. Πρωταπριλιάτικη, λοιπόν, η «θλίψη» αυτών, που προσπαθούν ακόμη να παίξουν σε δύο ταμπλό για να ξεγελάσουν.
Λησμονούν μόνο, τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…

Β.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας