Η παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ

804
πρωταθλήματος

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ του 28ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος μπάσκετ ξεκίνησε χθες, με την παρουσίαση της διοργάνωσης από τη Λίγκα της Α1 Ανδρών.

Ένα πρωτάθλημα από το οποίο θα απουσιάζει μία μεγάλη δύναμη όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ολυμπιακός, λόγω των όσων συνέβησαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Μετά την ομιλία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με τον Νικ Καλάθη να παραλαμβάνει τρία βραβεία, καθώς ψηφίστηκε μέλος της κορυφαίας πεντάδας, MVP του πρωταθλήματος και πιο δημοφιλής αθλητής.

Επίσης, βραβεύτηκαν και οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χάουαρντ Σαντ Ρος, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ζώης Καράμπελας, ο Μάκης Γιατράς παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή, ενώ εκτός του πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού, βραβεύτηκε και η ΑΕΚ για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Οι δηλώσεις:

Νικ Καλάθης (αρχηγός Παναθηναϊκού)«Έχω παίξει για περίπου 11 χρόνια στην Εθνική και τώρα είναι ο καιρός να δώσω χώρο στους νεότερους παίκτες να παίξουν. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες, τον προπονητή μου και τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να έχουμε όλοι καλή σεζόν με υγεία».

Αργύρης Πεδουλάκης (τεχνικός Παναθηναϊκού)«Ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα, αυτός είναι ο σκοπός. Όπως παίζεται η Euroleague, υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να προπονήσουμε, τουλάχιστον τα πρώτα μας ημίχρονα. Θα έχουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα, να χρησιμοποιήσουμε τα ματς του πρωταθλήματος προπονητικά… Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, η παραγωγή, το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, να είναι το σύγχρονο σχολείο το ελληνικό πρωτάθλημα».

Μάκης Γιατράς (τεχνικός Προμηθέα Πατρών):  «Στόχος του Προμηθέα τα επόμενα χρόνια είναι η Euroleague. Τους στόχους τους βάζει η διοίκηση και όχι οι προπονητές. Πρώτος στόχος στο πρωτάθλημα είναι η ανάδειξη νέων παικτών, αλλά εγώ δεν θα κρυφτώ. Θέλουμε πορεία ανάλογη με την περσινή».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (τεχνικός ΑΕΚ)«Έχουμε επενδύσει σε νέα παιδιά όπως ο Κακλαμανάκης, ο Τολιόπουλος, ο Τσαλμπούρης και θα προσπαθήσουμε να “παντρέψουμε” αυτά τα δύο στοιχεία για να παίξει η ομάδα καλό μπάσκετ και να δημιουργήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τον πιο ψηλό στόχο που έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Κώστας Φλεβαράκης (τεχνικός ΠΑΟΚ)«Ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Για εμένα είναι η τρίτη φορά που αναλαμβάνω προπονητής του ΠΑΟΚ και είναι πολύ διαφορετική. Είναι διαφορετική από την πρώτη που οι στόχοι ήταν πιο κοντά στο DNA της ομάδας. Είναι διαφορετική και από τη δεύτερη που οι στόχοι ήταν πιο χαμηλοί. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση, θέλουμε να δουλέψουμε».

Γιάννης Λίβανος (προπονητής Πανιωνίου): «Εκπροσωπούμε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, από τις πιο ιστορικές της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι βρίσκεται στο δρόμο μας και να οδηγήσουμε την ομάδα στις επιτυχίες. Είναι μεγάλο μειονέκτημα, έδινε μεγάλη ώθηση στους παίκτες το “Αρτάκης”, έχει μάθει, όμως, η ομάδα να ζει με αυτό, αν και είμαστε καινούριοι οι περισσότεροι».

Σούλης Μαρκόπουλος (τεχνικός Άρη)«Είναι μεγάλη επιτυχία ότι ο Άρης απελευθερώθηκε από τα δεσμά του και μπορεί να πάρει παίκτες από την ευρωπαϊκή αγορά. Το πρωτάθλημα ξεκινά και υπάρχει ένας αγώνας δρόμου για να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς ελπίζουμε ότι θα κάνουμε όσο το δυνατόν είναι εφικτό μια καλή ομάδα».

Γιόνας Ματσιούλις (αρχηγός ΑΕΚ)«Μόνο μια εβδομάδα είμαστε όλοι μαζί. Εγώ ήρθα αργά στην ομάδα, κάποιοι είχαν τραυματισμό. Γνωρίζω κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν. Τώρα με τον νέο προπονητή, τον κόουτς Παπαθεοδώρου, μου αρέσει γιατί έχει περισσότερη τακτική. Είναι παιχνίδι μυαλού και μου αρέσει πολύ».

Λεωνίδας Κασελάκης (αρχηγός Προμηθέα Πατρών)«Ο Προμηθέας έχει κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων. Έχει την ιδιαιτερότητα να μην έχει αντιπαλότητες. Είναι ομάδα που πρεσβεύει κάτι καινούργιο. Στα φιλικά έχουμε δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά στα επίσημα θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Πρέπει να το υποστηρίξουμε και θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια».

Ζήσης Σαρικόπουλος (ΠΑΟΚ)«Αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στις 20 Αυγούστου, αλλά έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουμε κάποια κομμάτια στη φιλοσοφία, να αφομοιωθούν κάποια πράγματα καινούρια».

Λευτέρης Μποχωρίδης (αρχηγός Άρη)«Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερο, αλλά η ομάδα βρέθηκε μαζί πριν λίγες ημέρες. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το παιχνίδι. Σίγουρα όταν κάνεις προπόνηση στο γήπεδο στο οποίο υπάρχει η φανέλα του Νίκου Γκάλη καθώς και τόσα λάβαρα, σίγουρα νιώθεις κάτι διαφορετικό είτε είσαι παίκτης της ομάδας είτε είσαι αντίπαλος. Στόχους δεν μπορούμε να θέσουμε με την παρούσα κατάσταση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας