Η Ουρουγουάη δύσκολα 1-0 την Σαουδική Αραβία, προκρίθηκε στους «16» μαζί με την Ρωσία

1446
ουρουγουάη

Με τέρμα του Σουάρες στο 23΄ στην 100ή συμμετοχή του με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας, η Ουρουγουάη επικράτησε 1-0 της Σαουδικής Αραβίας στο Ροστόφ για την 2η αγωνιστική (1ος όμιλος) του μουντιάλ 2018 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης για 3η συνεχή φορά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της με τη Ρωσία, η οποία επίσης πέρασε με δύο νίκες στην επόμενη φάση.

Η Σαουδική Αραβία ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς κατά της Ρωσίας (0-5), αλλά πλήρωσε την απειρία της και το γεγονός ότι η αντίπαλός της διαθέτει κάποιες κορυφαίες μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο (Σουάρες, Καβάνι κ.ά.) κι έτσι ο τελευταίος αγώνας της με την Αίγυπτο (25/6) στο Βόλγογκραντ θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Από το ντέρμπι, ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουρουγουάη θα αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την πρωτιά του γκρουπ, με την «οικοδέσποινα» να «βολεύεται» και με την ισοπαλία.

Ο Λουίς Σουάρες σημείωσε το 52ο τέρμα του για την Ουρουγουάη σε 100 διεθνείς συμμετοχές κι έγινε ο πρώτος παίκτης της χώρας του που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ.

Ματς χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παίχτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι μέτριο και να εξαντλείται σε κάποιες προσωπικές μονομαχίες.

Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε στο 23΄ από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα Αλοουαϊς σε κόρνερ του Σάντσες, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Σουάρες με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Οι Σαουδάραβες είχαν στη συνέχεια δύο καλά σουτ με τον Μπαχμπρί στο 26΄ και στο 29΄ (το πρώτο απέκρουσε ο Μουσλέρα και το δεύτερο άουτ), αλλά οι Ουρουγουανοί δεν έδειξαν κάτι περισσότερο.

Στο Β΄ ημίχρονο σε εκτέλεση φάουλ του Σουάρες στο 51΄ έδιωξε με τις γροθιές του στην αριστερή γωνία ο Αλοουαϊς, ενώ στο 62΄ κεφαλιά του Σάντσες από σέντρα του Καβάνι έφυγε άουτ.

Στο 80΄ κεφαλιά του Καβάνι σε σουτ του Τορέιρα κατέληξε επίσης άουτ. Ο Καβάνι δεν σκόραρε ούτε στο 86΄, όταν δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες κάρτες:
Κόκκινες κάρτες:  –

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Χιμένες, Γοδίν, Βαρέλα, Σάντσες (82΄ Νάντες), Μπεντανκούρ, Ροντρίγκες (59΄ Λασάλτ), Σουάρες, Βεσίνο (59΄ Τορέιρα), Καβάνι, Κάσερες.

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοουαϊς, Οσάμα Χαουσαουί, Μπουλαϊχί, Αλ Μπουραϊκ, Αλ Φαράτζ, Μπαχμπρί (75΄ Κανό), Αλ Σαχρανί, Οταΐφ, Αλ Τζασάμ (42΄ Χουσαϊν), Αλ Νταουσαρί, Αλ Μουαλάντ (78΄ Αλ Σαλαουί).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας