Η Μόσχα απέκοψε την πρόσβαση της Ουκρανίας στην Θάλασσα του Αζόφ

1417

Η Ρωσία απέκοψε στην πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ για το ζήτημα αυτό, διαφωνεί με την Ουκρανία, σύμφωνα με την ρωσική κρατική τηλεόραση (Rossiya 24 TV).

Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς.

Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία.

Η Ρωσία εμπόδισε την είσοδο τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού στην Θάλασσα μέσω του πορθμού του Κερτς, με την τοποθέτηση του εμπορικού πλοίου στην θαλάσσια δίοδο κάτω από την νεόκτιστη γέφυρα που ενώνει την χερσόνησο της Κριμαίας με την ηπειρωτική Ρωσία, σύμφωνα με την αναφορά της τηλεόρασης.

Η διαφορά ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων των δύο χωρών εντός της Θάλασσας του Αζόφ έχει προκύψει εξαιτίας του ζητήματος της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης μετά το δημοψήφισμα του 2014, κατά το οποίο ο λαός της περιοχής αποφάνθηκε με συντριπτικό ποσοστό (97%) υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της οικειοθελούς προσχώρησης στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία αναγνωρίζει, ως εκ τούτου, ως δικά της χωρικά ύδατα αυτά που ανήκουν στην Κριμαία. Αντίθετα, η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θεωρεί ότι η περιοχή είναι ακόμη «δική της» έκταση και ότι τα χωρικά ύδατα της χερσονήσου «της ανήκουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας