Η κυβέρνηση τελειώνει την εστίαση-600.000 επαγγελματίες και εργαζόμενοι στην αγχόνη ανεργίας

672
Η κυβέρνηση τελειώνει την εστίαση-600.000

Τραγική η εικόνα της εστίασης, ειδικά των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, που εξυπηρετούν μέχρι 150 θαμώνες από την ημέρα της επιβολής των νέων μέτρων: Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, τα παιδιά των εμβολιασμένων χωρίς self ή rapid test και η καταστροφή του πλέον δυναμικού και πολυπληθούς σε ότι αφορά την απασχόληση, κλάδου της οικονομίας, ξεκίνησε πάλι να βιώνει την καταστροφή στην οποία τους έχει συνηθίσει η κυθβέρνηση την τελευταία διετία.

Περίπου 600.000 εργαζόμενοι αναζητούν πάλι τρόπο να ζήσουν, όταν τα παρανοϊκά μέτρα όχι απλώς επανέρχονται, αλλά είναι και σκληρότερα από πριν και έριξαν τον τζίρο κατά 30% μέσα σε λίγες ημέρες!

Οι επιχειρηματίες της εστίασης μιλάνε για «άτυπο lockdown» δηλώνοντας δηλώνουν ότι «τα rapid tests έχουν φοβίσει τον κόσμο», υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε ένα ιδιότυπο – άτυπο lockdown» που κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση του τζίρου τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμη, οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι τα τελευταία μέτρα για τους μη εμβολιασμένους έχουν μειώσει αισθητά την κίνηση.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, η πτώση του τζίρου ανέρχεται περίπου στο 30%: «Με τα νέα μέτρα είναι διστακτικός ο κόσμος. Ανεμβολίαστοι απαγορεύονται, τα παιδιά των εμβολιασμένων έχουν υψηλό κόστος εισόδου, χάος»! δηλώνει ένας επιχειρηματίας.

Ακόμη, φορείς της εστίασης δηλώνουν ότι αρκετοί πελάτες δεν είχαν κατανοήσει ακριβώς τις ώρες που τους καλύπτει το rapid test.

«Λουκέτο» σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη Δυτική Ελλάδα

Σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας πολλοί ιδιοκτήτες έκλεισαν τα καταστήματα τους για τρεις ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης όπως:

-Μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών

-Συνέχιση επιδότησης ενοικίου – δόσεων δανείων

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Την Τρίτη θα έχει συνολική απεργία στον κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας