Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εμβολιασμένους-Ομολογεί το «φιάσκο»-PCR για όλους τους ταξιδιώτες

867
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εμβολιασμένους

Εμπαιγμός προς τους εμβολιασμένους τελικά από την κυβέρνηση καθώς πλέον ξεκινά να ζητά πιστοποιητικό PCR και από αυτούς για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19 όπως αναφέρουν, η Ελλάδα θα δέχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, επισκέπτες από όλες τις χώρες του  εξωτερικού, με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, ανεξαρτήτως αν… διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (το οποίο ακυρώνει πρακτικά η κυβέρνηση).

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών – με δεδομένο ότι θα έχουν κάνει PCR λίγο πριν από την αναχώρηση τους.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

H Omicron σε Βρετανία και Δανία

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας σχετίζεται άμεσα με την επέλαση της μετάλλαξης Omicron  και με δεδομένο πως θα αυξηθούν οι αφίξεις ενόψει Χριστουγέννων.

Χαρακτηριστικά, στη Βρετανία η Omicron επεκτείνεται με ραγδαίο ρυθμό, με τα κρούσματα της παραλλαγής να ανεβαίνουν κατά 50% σε μία μόνο μέρα, την Τρίτη, και πάνω από 1.500 Βρετανοί να μολύνονται από το συγκεκριμένο στέλεχος σε 24 μόνο ώρες. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από την Omicron. Συνολικά, οι νοσούντες στη Βρετανία από την Omicron έφτασαν χθες τους 4.713, ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Και η Δανία, ωστόσο, ξεπέρασε την Τρίτη για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της Omicron (1.098) μέσα σε μία ημέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας