Η κυβέρνηση εκκενώνει το Γύθειο-Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης!-Καίγεται (και) η Α.Μάνη

549
Καίγεται (και) η Α.Μάνη

Αλλόφρονες τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι σε Γύθειο και Μαυροβούνι.

Σε απίστευτο σημείο έχει φτάσει η κυβερνητική ανικανότητα, καθώς η αυτή τη στιγμή απεγκλωβίζονται κάτοικοι του Γυθείου από την παραλία! 

Συγκεκριμένα Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού δέκα ατόμων από το Λιμενικό Σώμα από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με ένα πλωτό σκάφος.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του Γυθείου και Μαυροβουνίου λόγω της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας.


Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στην Ανατολική Μάνη με την κυβέρνηση να δίνει εντολή για εκκένωση του Γυθείου και του Μαυροβουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε σχετικά: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Έχουν εκκενωθεί ήδη με απόφαση της κυβέρνησης 10 κοινότητες!

Είναι απίστευτο πώς η φωτιά επεκτάθηκε τόσο πολύ σε μια περιοχή που δεν την λες και δασώδη.

Πολίτες αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι «Δεν εμφανίστηκαν ούτε πυροσβεστικά, ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα τις πρώτες ώρες. Κάποια οχήματα του δήμου φάνηκαν, αλλά τι να κάνουν; Τους είχαμε ειδοποιήσεις και έλεγαν ότι δεν έχουν διαθέσιμα μέσα και να κάνουμε εμείς ότι μπορούμε»!

Η πόλη του Γυθείου εκκενώνεται για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση του 1830 από τους Οθωμανούς. Δεν είχε εκκενωθεί ούτε στην Κατοχή! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας